Schuif de schotel in de oven en laat 8 minuten garen. Bewaar op kamertemperatuur tot de rest van de sandwich klaar is. Draai de oven nu op de grill-stand. Maak ondertussen de sandwich : neem knapperige focaccia of ronde platte bagnat als brood en snij het horizontaal door. Borstel beide helften lichtjes in met olijfolie, u kunt er eventueel wat grof zout en/of rozemarijn over strooien. Schuif de broodhelften op het rooster in de oven en laat ze lichtbruin toasten, zodat ze binnenin nog zacht blijven. Leg de onderste kant van de broodjes op een serveerschotel en smeer er een laagje lookmayonaise op, met daarop 1 sneetje flinterdun gesneden parmaham. Leg hierop enkele blaadjes gewassen en drooggedepte jonge spinazieblaadjes, enkele plakjes mozzarella en enkel dungesneden schijfjes tomaat. Snij de portabella′s in plakjes en verdeel die dakpansgewijs over de 4 broodjes. Zet tenslotte de bovenkant van de broodjes erop.
Gegrilde Portabella Sandwich is een recept van Smulweb.nl