Laat de saffraan in een kommetje in twee eetlepels warm water een paar minuten weken, roer er vervolgens de boter (een beetje achterhouden voor later), knoflook, paprikapoeder, gemberwortelpoeder en peper en rout door. Wrijf de stukken kip in met het mengsel en laat haar een half uur rusten. Verhit de olie in een grote braadpan, bak de stukken kip op niet al te hoog vuur, maximaal een kwartier. Neem de stukken uit de pan en houd ze warm. Bak in de resterende olie de uien goudgeel, bestrooi ze met wat zout en houd ze apart. Roer 1 deciliter water door de resterende olie. Breng alles aan de kook en roer de aanbaksels los. Leg de gebakken stukken kip naast elkaar in een lage ovenvaste schaal. Schik de uien ertussen, schenk het kokende oliemengsel erover en leg er hier en daar een klontje boter tussen. Plaats de schaal onder een zeer hele ovengril. Neem het gerecht na een minuut of 10 uit de pan als de kip een mooie goudbruine kleur heeft.