Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar en laat ze ontdooien. Ontdoe de spinazie zorgvuldig van de niet-gave bladeren, verwijder de grove stengels en was de spinazie grondig. Breng in een grote pan een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook en voeg dan de druipnatte spinazie toe. Laat de spinazie afgedekt stoven tot de bladeren inzakken, giet het in een zeef, laat het uitlekken en pers het goed droog. Mix de schapenkaas met de roomkaas, eieren en peper met de staafmixer tot een romige massa. Ontpit de olijven en snijd ze grof. Pel het knoflook, snijd het fijn en schep het met de olijven door de kaasmassa. Vet een bakblik ( 35 x 11 cm ) in met olijfolie. Bekleed het bakblik met plakjes bladerdeeg en druk het deeg in de vorm. Leg de kaasmassa en de spinazie afgewisseld in lagen op het deeg ( de bovenste laag moet uit kaas bestaan ) en strijk het glad. Maak van de overige plakjes deeg het deksel van de pastei, snijd er een aantal gaten in voor u het deksel op de pastei legt. Snijd uit de resten van het bladerdeeg blaadjes en garneer daarmee de pastei. Meng de eierdooier met melk en bestrijk er de bovenkant van de pastei mee. Schuif het bakblik in het midden van de oven.