Snijd rondom kleine stukjes van het vel af, ongeveer ter grootte van een stuiver. Wrijf in met de citroen. Ga met een mes langs het bot, tot 10-12 centimeter diep (je maakt nu gewoon een ′tunnel′, doordat je het vlees los snijdt van het bot). Doe dit vanaf beide uiteinden van het bot. Wrijf de rozemarijnblaadjes en het zout fijn. Voeg de knoflook en de olijfolie toe en wrijf het mengsel verder fijn. Wrijf dit mengsel op het vlees (waar je het vel hebt weggesneden) en stop het in de tunnels die je gemaakt hebt. Dit geeft veel geurigheid aan het vlees. Wrijf het vel in met zout en strooi er rozemarijn over. Bind takjes rozemarijn om het vlees. Giet een beetje olie in een hete braadslee, leg de lamsbout erin en braad hem in de oven bij 225 gaden Celsius (gasovenstand 7). Keer hem elke 30 minuten om.
Jamie Oliver's Gebraden Lamsbout Met Rozemarijn En Knoflook is een recept van Smulweb.nl