DONUTS

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Meng alle ingredienten voor het deeg en kneed dit in 20 minuten.* Bedek het deeg met een droge doek en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.* Verdeel het deeg hierna in stukjes van ongeveer 50 g.* Vorm hiervan ronde bolletjes en laat ze 10 minuten rijzen.* Maak met de vingertoppen in het midden van de deegbolletjes een gaatje.* Trek het gaatje voldoende uit zodat de vorm na de laatste rijstijd behouden blijft.* Laat ze opnieuw 20 minuten rijzen onder een droge doek op kamertemperatuur.* Verwarm ondertussen de frituurpan* Leg de donuts voorzichtig in de frituurpan en bak ze goudbruin op 175 graden.* Direct na het bakken kun je de donuts in de suiker met kaneel of een kommetje met decoratiebolletjes leggen.* De bolletjes of de suiker blijven er zo aan vastplakken.* Om ze te versieren met chocoladeglazuur daarentegen laat je de donuts eerst afkoelen.* Daarna smelt je het pakje glazuur in warm water en dompel je een zijde van de donuts in het vloeibare glazuur...* Glazuren kun je natuurlijk ook nog met elk ander of eigen recept!

DONUTS is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Donut uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Party Donuts
20 min
Bekijk recept
Aardappeldonuts
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Donuts Met Rode Grapefruit
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Donut uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Party Donuts
20 min
Bekijk recept
Aardappeldonuts
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Donuts Met Rode Grapefruit
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept