Eieren scheiden en het eigeel opkloppen. Suiker, vanillesuiker en een klein beetje amaretto toevoegen. Het geheel goed doorroeren. Pakje mascrapone openen en inhoud aan de massa toevoegen. Net zo lang doorroeren totdat de mascrapone is opgenomen door de massa en je géén klontjes meer hebt. Slagroom stijfkloppen en door de massa halen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door de massa spatelen. In een leuke schaal (of schaaltjes) amaretto op de bodem sprenkelen. Niet te veel anders wordt de dranksmaak te overheersend. Daarna de bodem bedekken met lange vingers, die je 1 voor 1 even licht door de koffie haalt. De helft van de massa over de lange vingers storten. Opnieuw lange vingers door de koffie halen en een laag aanbrengen. Daarna de laatste laag massa storten. ( de lange vingers mogen niet naar boven komen, dan is de massa te dun). Het geheel met afdekfolie voor minimaal 4 uur in de koelkast zetten. Voor het serveren bestrooien met cacaopoeder.
Tiramisu 'A LA MARIANNE is een recept van Smulweb.nl