Los het gist op in warm water met 1 theelepel van de suiker.Roer de rest van de suiker en de boter door de warme melk.Als de boter is gesmolten voegt u het gistwater en 1 theelepel zout,mespunt nootmuskaat en 1 eetlepel geraspte citroenschil toe.Klop daar vervolgens de eieren door.Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en kneed de massa tot een soepel deeg dat van de handen loslaat.Werk er de fijngehakte bigarreaux en de oranjesnippers door.Laat het deeg toegedekt 5 kwartier op een warme plaats rijzen.Kneed dan het deeg weer tot een bal en verdeel die in drie stukken.Laat ze 10 minuten rusten.Stop de boon in een van de drie porties deeg.Rol het deeg nu uit tot drie lange rollen en strengel die ineen.Schik de strengel in een ovaal op een beboterde bakplaat en laat het deeg nog een half uur rijzen.Bak de cake in een voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.Strijk het citroenzuur er over als de cake koud is en garneer het geheel met bigarreaux en oranjesnippers.
Oudjaarrecept Koningscake is een recept van Smulweb.nl