Mosselsoep

6
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de mosselen enkele minuten in de wijn tot ze open zijn. Bewaar het kookvocht en zeef het. Haal de mosselen uit de schelpen. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de sjalotjes toe en bak ze zacht en glazig. Voeg tijdens het bakken de knoflook uit de knijper toe. Doe zodra de uisnippers zacht zijn de stukjes tomaat en de preiringen in de pan. Voeg het kookvocht toe en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Giet nu het water in de pan en breng alles aan de kook. Voeg de mosselen toe, maar laat deze niet meekoken. Ze hoeven slechts te worden verwarmd. Breng de mosselsoep op smaak met zout en peper.

Mosselsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept