MOSSELSOEP MET EEN DEEGKAPJE.

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

SNIPPER DE GEPELDE SJALOT EN DE GESCHRAAPTE WORTELTJES FIJN. BRENG DE BOUILLON AAN DE KOOK MET DE WIJN EN DE SAFRAAN, DOE ER DE GROENTEJULIENNE EN DE SCHOONGEMAAKTE MOSSELEN BIJ EN LAAT OP EEN HEVIG VUUR KOKEN TOT DE SCHELPEN OPEN ZIJN, REKEN 5 TOT 7 MINUTEN. WRIJF DE OESTERZWAMMEN DROOG SCHOON, SNIJ ZE IN REEPJES EN BAK ZE AAN IN EEN PAN MET ANTIKLEEFLAAG, ZONDER VETSTOF. ZEEF HET KOOKVOCHT VAN DE MOSSELEN. ROER EEN BLONDE ROUX MET DE BOTER EN DE BLOEM , LENG AAN MET HET GEZEEFDE KOOKVOCHT EN LAAT OP EEN ZACHT VUUR INDIKKEN. VERRRIJK HET SOEPJE MET DE ROOM EN KRUID EVENTUEEL BIJ MET PEPER. HAAL DE MOSSELEN UIT HUN SCHELP. VERDEEL DE MOSSELEN, DE OESTERZWAMMEN EN DE SOEP OVER INDIVIDUELE KOMMETJES. DEK DE KOMMETJES AF MET EEN VIERKANTJE BLADERDEEG EN ZET 15 TOT 20 MINUTEN IN DE VOORVERWARMDE OVEN OP 225 GRADEN, TOT DE DEEGKAPJES MOOI GOUDBRUIN ZIJN.

MOSSELSOEP MET EEN DEEGKAPJE. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept