1 Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bestrijk een vierkant bakblik van 20 cm met gesmolten boter of olie. Leg bakpapier op de bodem, vet het papier in.
2Zeef bloem en zelfrijzend bakmeel in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, meng pure chocolade, water en boter in een pannetje. Op laag vuur doorroeren tot de chocolade en boter zijn gesmolten. Voeg suiker toe en roer tot die is opgelost; van het vuur halen; laten afkoelen.
3 Voeg het chocolademengsel en de geklopte eieren toe aan de droge ingredienten. Goed mengen met een houten lepel; niet te hard roeren!
4 Giet het mengsel in het bakblik. 40 minuten bakken. Laten afkoelen in het blik.
5 Smeer glazuur over de cakebodem; strooi daar gepofte rijst met chocoladesmaak op. In een luchtdichte trommel in de koelkast bewaren.
6Voor glazuur: meng poedersuiker en boter in een kleine kom; kloppen tot het glad is.