Ramadanrecept Loebie

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het gekruidde vlees in kleine stukjes en zet het met zout en een halve liter water op het gas en kook tot het goed gaar is. Ook de snijbonen in stukjes van 2 cm snijden en gaar koken in een aparte pan. Als het vlees bijna gaar is dan in een gewone pan twee eetlepels zonnebloemolie heet maken en daarin heel vlug (halve minuut) een handje vol dunne mie bruinbakken. Alfblussen met water, klontje boter bij het water voegen.Hierna het pak rijst toevoegen en 8 minuten laten koken.zie gewoonlijke bereiding op het pak. Het vlees en snijbonen afgieten maar het vocht nog even bewaren. Het vlees overdoen in braadpan en bruinbakken. Een uitgeperst teentje knoflook toevoegen evenals de snijbonen. Tomaat in stukjes erbij en een blikje tomaten puree. Nog wat vocht van het vlees en snijbonen toevoegen zodat het een sausje wordt, en zachtjes nog een half uurtje laten sudderen.

Ramadanrecept Loebie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Ramadanrecept Beghrir, Marokkaanse Pannenkoeken
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ramadanrecept Bulgur
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Ramadanrecept Baklava
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Ramadanrecept Provencaalse Rollade
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept