Mak het potje met bietjes open en giet ze in de zeef,die je in de gootsteen hebt gezet. Als het vocht er afgelopen is doe je ze in de kom. Snij nu de bietjes heel klein. Dat gaat het gemakkelijkst als je in iedere hand een mes neemt en die langs elkaar door het bietje trekt. Snij de aardappelen in kleine blokjes en doe die ook in de kom. Maak nu de ui schoon ook de gesneden ui in de kom. Leg de haring op de snijplank en klap de helft zo om dat je de staart ziet zitten. Snij met een mesje de staart eruit. Snij de haring vervolgens in reepjes van ongeveer 1 cm en dan in de kom. Meng alles goed door elkaar en doe ook de mayonaise en de azijn erbij. Weer goed mengen en op smaak brengen met zout en peper. Zet de salade in de koelkast. Als ze goed koud is,is ze het lekkerst. Op een bordje kun je een paar schepjes versieren met peterselie. Stokbrood erbij smaakt heel goed.