Potbrood

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng water, suiker en gis in bakkie met deksel en maak warm toe. Laat staan tot die mengsel good skuim. Sif meel, sout saam in n groot mengbak. Voeg gismengsel by meel en genoeg louwarm water by en knie goed. Bedek met n bottergesmeerde plastiek. Maak deeg warm toe met kombers (deken). Laat vir 1 uur op warm plek staan om te rys. Wanneer dubbel gerys het, voeg botter by en knie deeglik af. Vorm n rondebrood en plaas in gesmeerde swart platboompot. Plaas gesmeerde plastiek bo-op deeg, dan die deksel. Maak weer warm toe en laat weer vir 1 uur lank rys tot dubbel. Stel intussen die oond op 200*C. Haal die plastiek af, sit dan gesmeerde deksel op. Bak brood in vooraf verhitte oond vir 1 uur. Haal uit, plaas op tafeldoek en smeer die hele brood met botter. Maak die brood dan toe en laat vir n ruk toe staam. Wanneer koud sit in plastieksak. Of eet dit warm by die braaivleis met botter en appelkooskonfeit.

Potbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

POTBROOD
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
POTBROOD
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel Met Potbrood-deksel 2
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel Met Potbrood-deksel 2
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

POTBROOD
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
POTBROOD
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel Met Potbrood-deksel 2
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel Met Potbrood-deksel 2
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept