Leg het vlees in een frituurmandje of een Chinese schuimspaan en laat dit in de olie zakken om het CA:1 1/2 minuut,of tot het vlees rood wordt,boven een matig hoog vuur te frituren;haal het eruit en laat het uitdruipen.Giet de overtollige olie af;doe het vlees er weer in met rijstwijn of sherry,zout,dadels(jujubes),waterkastanjes,gemberwortel,sjalotten,sojasaus,vijfkruidenpoeder en bouillon;breng dit aan de kook,doe het dan in een stoofpot of casserole.Laat het 1 1/2 uur sudderen of tot de bouillon tot de helft verminderd is;voeg de champignons toe en laat alles nog zo′n 10 minuten koken.Haal het vlees eruit en snijd het in stukken van 1 cm:dik.Leg de waterkastanjes,dadels en champignons op een schaal met daarbovenop het lamsvlees.Schep de sjalotten en de gemberwortel uit de jus,verhit CA:1 kopje van de jus in een klein steelpannetje.Voeg sesamolie toe en bind met een beetje maizena;roer tot u een gladde saus krijgt,giet die uit over het lamsvlees en dien op.
Roodgestoofd Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl