Doe in de kleinere pan 2 eetl water,2 eetl oploskoffie en 150 gr pure chocolade en zet die op de grote pan met het vuur laag.Intussen 3 eieren van de dooiers scheiden en de eidooiers in een apart schaaltje doen,de eiwitten in een beslagkomen zover kloppen dat het gaat schuimen en dan 75 gr suiker en een vanille zakje erbij doen en stijfkloppen.Dan de chocolade doorroeren en van het gas afhalen en een paar seconden laten afkoelen,dan een voor een de eidooiers er zachtjes doorheen roeren.Dan terug in de pan met water zetten en blijven roeren tot het een breiige massa wordt daarna pan van het gas halen.Doe er een flinke schep van het eiwit bij de chocolademassa en roer het luchtig door,dan deze massa bij de rest van het eiwit scheppen en ook dat weer luchtig doorroeren.Klop een 1/2 ltr slagroom met 2 eetl.suiker(begin met kloppen op de laagste stand tot het een beetje stevig begint te worden en dan naar de hoogste stand tot hij dik is)Doe in een schaaltje de laatste oplos koffie,cognac,en 4 eetl water(naar smaak kan meer cognac gebruikt worden maar half cognac half water)Neem het cake blik en doe op de bodem een laagje chocolade mouse,daar leg je een laagje kaakjes op die in het koffie cognac gedrenkt zijn,doe de kaakjes een voor een dopen in het mengsel en bekleed daar het bakblik mee.Doe dan op de kaakjes die onderin liggen 1/3 slagroom en leg daarop weer een laag ondergedompelde kaakjes,daarop weer een laag chocolademousse en weer een laag kaakjes en zo opvullen tot het cake blik vol is.Adekken met huishoudfolie en op zijn minst 3 uur van te voren in de ijskast zetten.Voor gebruik uit de ijskast halen en op een schaal storten.