Maak van alle ingredienten, het vlees uitgezonderd, een marinade. Leg de spareribs in een platte schaal en giet de marinade er over. Sluit de schaal met aluminiumfolie en laat het vlees minstens een halve dag staan. Af en toe omdraaien is noodzakelijk. Laat de spareribs uitlekken en leg ze op een ingevet rooster in de oven. Met een lekplaat er onder. Braad de spareribs bij een temperatuur van 160 gr.C. gedurende anderhalf uur. Mocht het vlees tussentijds te donker worden naar uw smaak, leg er dan aluminiumfolie overheen. Spareribs voor de barbecue: doe de gemarineerde spareribs in een braadzak en sluit die goed af. Leg de zak in water tegen de kook aan en laat de ribbetjes lekker gaar worden in anderhalf uur. Uit de zak halen, vocht opvangen voor de saus en het vlees laten opdrogen. De gegaarde spareribs zijn nu klaar om er op de barbecue in korte tijd een krokant korstje aan te roosteren.