Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes van 2-3 mm. Bewaar de aardappelplakjes tot gebruik onder water. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een koekepan en bak de ui-en knoflooksnippers ca. 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het met een vork rul in ca. 5 min. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tijm erdoor. Neem de pan van het vuur. Roer de creme fraiche, de slagroom en de geraspte kaas door elkaar. Breng het roommengsel op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Giet de aardappelplakjes af en dep ze droog met keukenpapier. Leg de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs in een grote ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Schep het gehaktmengsel op het aardappellaagje, verdeel de plakjes paddestoel erover en bestrooi ze met zout en peper en de gesnipperde peterselie. Dek het geheel dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes en schenk het room-kaasmengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de schotel 20 min in het midden van de oven, verwijder dan de folie en bak de schotel goudbruin en gaar in nog ca. 25 min.