Benedict eitjes

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de gril voor.
  • 2 Pel en snipper de knoflook, fruit in olijfolie. Roerbak er de spinazie bij tot die geslonken is. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  • 3 Bak het spek krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Breng water aan de kook samen met de azijn. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje.
  • 5 Roer het kokende water tot een draaikolk en laat er voorzichtig één ei in glijden. Pocheer het 3,5 minuut. Schep het met een schuimspaan meteen in koud water. Doe hetzelfde met de andere eieren. Snij loshangende slierten eiwit weg.
  • 6 Snij de bovenkant van de broodjes af en gril ze goudbruin. Bestrijk ze met boter. Verdeel er het spek, de spinazie en de eieren over. Werk as met hollandaisesaus.

Benedict eitjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Snelle eggs benedict met asperges en zalm
15 min
Bekijk recept
Eggs benedict
30 min
Bekijk recept
Egg benedict met spinazie en kaas
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Eggs benedict
30 min Voorgerecht
Bekijk recept