Recepten met aardbei

566 recepten met aardbei

Aardbei

Aardbei Aardbeien zijn een soort bes die tot de Rosaceae-familie behoort. Ze zijn een van de meest populaire vruchten ter wereld en worden gewaardeerd om hun zoete, sappige smaak. Aardbeien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel en wit. Ze zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten.

IJscoupe met bosvruchten

Voor 4 personen: 250 g bosvruchten (diepvries) 2 sinaasappelen 1 eetl. honing instantsausbinder roomijs naar keuze 4 ijscoupes in koekPers de 2 sinaasappelen. Breng het sinaasappelsap aan de kook met 1 eetl. honing. Voeg de diepgevroren bosvru... bekijk recept »

De vlam in de pan

8 cl graanjenever 8 cl aardbeienlikeur 16 cl sinaasappelsap 1/2 sinaasappel 2 aardbeien 50 gr suikerMet de bereiding start u best een paar uur vooraf Meng de graanjenever met de aardbeienlikeur en het sinaasappelsap Houd dit fris in de koelkast (voor... bekijk recept »

Fruitwraps

voor 8 stuks: 8 pannenkoekjes, 750 g fruit (bv. appel, aardbei, kiwi, mandarijn, ananas, banaan, druiven, mango, meloen), citroensap, poedersuiker, 8 vierkante stukken (vetvrij) papier, 8 lage limonadebekers of glazen.Verwarm de pannenkoekjes in de ... bekijk recept »

Myriam's fruittaart

Het is een taart met zachte cakebodem en gevuld met al dan niet vers fruit voor het deeg: 150 gr zelfrijzende bloem 150 gr fijne kristalsuiker 150 gr boter 3 gewone eieren voor de afwerking: vanillepudding fruit naar keuze taartvorm met een uitsparin... bekijk recept »

Ongekookte Antwerpse pudding

6 eigelen 1/4 l room 8 lepels suiker 2 bakjes aardbeien 9 gelatineblaadjes 2 borrels Elixir d 'Anvers 6 eiwitten 2 cl suikerKlop de eigelen met de suiker op tot een vaste massa. Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt ze vervolgens in een bodem... bekijk recept »

Ongekookte Antwerpse pudding

6 eigelen 1/4 l room 8 lepels suiker 2 bakjes aardbeien 9 gelatineblaadjes 2 borrels Elixir d 'Anvers 6 eiwitten 2 cl suikerKlop de eigelen met de suiker op tot een vaste massa. Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt ze vervolgens in een bodem... bekijk recept »

Panna cotta met rood fruit

2 1/2 theel. (1 pakje) gelatinepoeder 4 eetl. melk 5 dl. slagroom 60 gr.suiker 1/2 stokje vanille 1 klein reepje citroenschil 500 gr. gemengde zachte vruchten als bramen, plakjes aardbei, blauwe bessen en frambozen, in elke gewenste combinatieSprenke... bekijk recept »

Vanilleroom

Voor 8 personen: 500 ml magere melk, 50 gr vanillepoeder, kunstmatig zoetmiddel: 3 el hittebestendig poeder 250 gr magere yoghurt, 250 gr magere witte kaas.Bereid de vanillepudding volgens de richtlijnen op de verpakking. Meng de pudding met de yoghu... bekijk recept »

Aardbeienbowl

1/2 kg kleine aardbeien, 4 el cr?me de framboise (frambozenlikeur), schilferijs, 1 fles Petite Liquorelle (champagnelikeur, 20 cl.), 1 fles champagne demi-sec (80 cl.), enkele muntblaadjes- Spoel de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Snijd ze doorm... bekijk recept »

Aardbeienkaastaart

- gelatineblaadjes +/- 10 à 15 gr - aardbeien 500 gr - room (om slagroom te maken) 400 cl - magere platte kaas 500 gr - vanillesuiker 5 kleine zakjesAardbeien mixen. De gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 5 minuten. Aardbeimix ondertussen ... bekijk recept »

Pagina 44 van 57