Recepten met aardbei

566 recepten met aardbei

Aardbei

Aardbei Aardbeien zijn een soort bes die tot de Rosaceae-familie behoort. Ze zijn een van de meest populaire vruchten ter wereld en worden gewaardeerd om hun zoete, sappige smaak. Aardbeien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel en wit. Ze zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten.

Amarettotrifle

1 liter melk (Melkan)50 gram custardpoeder50 gram lichtbruine basterdsuiker3 eetlepel Amaretto250 gram gemengd vers rood fruit (aardbei, framboos, braam en blauwe bes)1 kleine rijpe banaan, in blokjes16 bitterkoekjes, grof verkruimeld200 milliliter s... bekijk recept »

Kindercassata

1 liter ijs in iedere gewenste smaak1 cake in plakken van 1cm6 eetlepel rood vruchtensap (granaatappel, framboos, aardbei)200 gram gemengde vruchtjes vers of uit blik, uitgelekt100 gram melk- of pure chocolade grof gehakt50 gram ongezouten pistache-,... bekijk recept »

Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels)

10 gram boter1 blikje (ca. 400 g) gecondenseerde melk3 eetlepels cacaopoeder100 gram hagelslag (bijvoorbeeld als topping)1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng aan de kook. Roer de cacaopoeder met ee... bekijk recept »

WENTELTEEFJES MET IJS, FRUIT EN CHOCOLADE

125 ml verse slagroom 100 gram pure chocolade 1 ei 125 ml melk 1 eetlepel poedersuiker 4 plakken feeststol 25 gram roomboter 4 bollen vanille roomijs 250 gram fruitmix met aardbei 1. Verwarm de slagroom op laag vuur. Voeg de chocolade toe en laat ... bekijk recept »

Aardbeientaart met slagroom

125 g suiker zout 75 g bloem 50 g Maïzena 0.5 theelepel bakpoeder 50 g aardbeienjam 1 dl light room 1 dl slagroom 1 pakje vanillepuddingpoeder 0.5 l melk 3 pakjes vanillesuiker 4 eieren 750 g aardbeien 25 g fijngehakte pistachenoten1. Bereid de p... bekijk recept »

Panna cotta van kokos

250 ml kokosmelk 70 g suiker 100 g witte chocolade (grof gehakt) 1,5 gelatineblaadje 2 vanillestokken (leeggeschraapt) 100 g aardbeien 1/2 ananas 80 g suiker voor de ananas 40 g Solo1. Warm de kokosmelk op met de suiker en de geschraapte vanille. ... bekijk recept »

Blini's met frambozen

350 g bloem 1 el poedersuiker 1 snuifje zout 25 g bakkersgist 3 eieren 5 dl melk 2.5 dl slagroom 50 g Solo vloeibaar frambozen 1 tl kristalsuiker chocoladeschilfers1. Meng eerst de 350 g bloem met 1 theelepel kristalsuiker, de 25 g bakkersgist en... bekijk recept »

Ricottacremetaart, kan bij elk seizoen

1 eetlepel olijfolie 4 blaadjes gelatine 200 ml verse sinaasappelsap/aardbei 16-20 lange vingers 3 eier dooiers 100 gram suiker 250 gram ricotta 200 ml slagroom 250 gram aardbeien 2 el pijnboompitten, geroosterd 1. Vet de rand van de springvorm du... bekijk recept »

Aardbeientompouce gemakkelijk zelf te maken

250 gr aardbeien 250 ml slagroom 4 plakjes bladerdeeg ontdooid en gehalveerd 1-2 el suiker voor de room ( vanillesuiker) poedersuiker om te bestrooien1. .2. Leg de ontdooide en gehalveerde plakjes bladerdeeg op een bakplaat met ingevet bakpapier en... bekijk recept »

New-York-Style Cheesecake with strawberry topping

85 g Boter 200 g Speculaas 300 g roomkaas 125 g zure room 140 g witte suiker 2 eieren 2 tl vanille-extract 1 citroen (sap en zeste) 100 g aardbeien 1. Verwarm de oven op 190°.2. Smelt de boter in een kookpan.3. Verkruimel de speculaas zeer fijn.4.... bekijk recept »

Pagina 54 van 57