Recepten met aardbei

566 recepten met aardbei

Aardbei

Aardbei Aardbeien zijn een soort bes die tot de Rosaceae-familie behoort. Ze zijn een van de meest populaire vruchten ter wereld en worden gewaardeerd om hun zoete, sappige smaak. Aardbeien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel en wit. Ze zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten.

Tiramisu met speculoos

250 gr mascarpone 250 gr `volle kwark 1 kop sterke koffie 3 el suiker 16 stuks speculoosjes cacaopoeder chocolade dessertsaus 1. De chocolade dessertsaus (kan ook vervangen worden door een andere dessertsaus zoals karamel, aardbei,...) 2. Zet een ... bekijk recept »

Mousse van witte chocolade met aardbeien

500 gram aardbeien 1 eetlepel rietsuiker vodka 2 takjes munt 200 gram witte chocolade 100 gram melk 20 gram suiker 6 speculaaskoekjes 30 gram eigeel 3 dl room 'Napoleon' snoepjes1. Meng de vodka met de rietsuiker2. Snij de aardbeien in stukjes3. ... bekijk recept »

Pistache-aardbeiensoesje

4 bolletjes Carte d'Or Pistacheroomijs (200 g / 400 ml) 75 g harde tarwebloem (durum) 0.5 tl suiker 0.5 tl zout 50 g Solo 2 eieren 1. Verwarm de oven voor op 200ºC.2. Zeef de bloem, de suiker en het zout over het bakpapier. Doe de Solo en 125 ml wate... bekijk recept »

Kaastaart met aardbeien

400 g aardbeien 250 g petit beurres 50 g boter 500 g verse kaas 250 ml room (voor slagroom) 6 el fijne suikers 2 zakjes vanillesuiker 12 g gelatine (5 blaadjes) 2 citroenen 1 sinaasappel 1. Verkruimel de petit-beurres. Smelt de boter en meng er... bekijk recept »

Aardbeien Yoghurtijs

250 verse rijpe aardbeien 3 dl magere yoghurt 3 flinke theel gelatinepoeder 2 - 3 eetl. kokend water 1 eiwit vloeibare zoetstof naar smaak een paar aardbeien een takje munt voor de garneringBereidingswijze: 1. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en... bekijk recept »

PANNA COTTA MET AARDBEIENSAUS

Panna cotta: - 250 gram mascarpone - 250 ml. room - rasp van 1 sinaasappel - 125 gram witte basterdsuiker - 1 vanillestokje - 4 eetlepels melk - 6 blaadjes gelatine Aardbeiensaus: - 450 gram aardbeien - 30 ml. poedersuiker - 15 ml. balsamico azijn Pa... bekijk recept »

Bruidstaart Met Viooltjes

Met deze taart kan je al een dag van te voren beginnen. Het recept voor deze taart komt uit het dames blad de Margriet. voor de cake's: 1000 gr. boter1 kg. fijne kristalsuiker14 eierenmerg van 4 vanillestokjes10 gr. zout1000 gr. bloem. voor de room: ... bekijk recept »

Hoogstraatse Rijsttaartjes Met Bierpruimen

Bierpruimen: 1/2 kg. gedroogde pruimen, 1/2 l. bier (bij voorkeur lambiek of geuze), 100 gr. bruine suiker, 1 kaneelstokje, rijsttaartjes: deeg:, 1 dl. melk, 15 gr. gist, 300 gr. bloem, 30 gr. boter, 20 gr. fijne kristalsuiker, 1 eierdooier, snuifje ... bekijk recept »

Aziatische Chocoladepudding Met Vanille-pistachesaus

Chocoladepudding 125 gram pure chocolade (minstens 70 procent cacao) 125 gram roomboter 4 el bloem 2 eieren 3 eierdooiers 2 kaneelstokjes 4 stuks steranijs wat overige Oosterse kruiden (kardamonpimentkruidnagel) 60 gram rietsuiker (of een combinatie ... bekijk recept »

Gemengde fruittaart met banketbakkersroom

0 boter1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)100 g witte chocolade500 g fruit (kiwi, ananas, druiven, aardbei)110 g suiker1.5 g gelatine (blaadje)100 ml slagroom0.5 kl poedersuiker250 ml melk (banketbakkersroom)1 ei (banketbakkersroom)1 eidooier (banketba... bekijk recept »

Pagina 56 van 57