1000 recepten met banaan
1 grote banaan per persoon abrikozencompote whisky grand marnier kandijsuiker Leg de bananen in de schil op de barbecue en laat ze zachtjes garen tot de schil aan alle kanten zwart kleurt.(zonder te verbranden) Bereid tegelijk de saus. Per banaan +/-... bekijk recept »
4 ontvelde schollen (à 250 gram) 1 rijpe mango 1 banaan 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kerriepoeder 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander zoutSchil de mango, snijd het vruchtvlees los van... bekijk recept »
4 koppies gekookte rys - 1 ui (in blokkies gesny) - 1 tamatie (in blokkies gesny) - 2 piesangs (in blokkies gesny) - kaas na smaak (in blokkies gesny verkieslik Cheddar kaas - 1/2 koppie olie - 1/2 koppie tamatiesous - 1 eetlepel matige kerrie - sout... bekijk recept »
200 g rijst1 eetlepel kerriepoeder250 g kalkoenolieP & Z50 g cashewnoten1 appel1 banaansap van 1 citroen. Voor de dressing: 2 eetlepels room2 eetlepels mangochutney2 cl sherry1 theelepel kerriepoederP & Z. (Zelf heb ik er nog rode paprikaananasstukje... bekijk recept »
1 rode paprika6 takjes peterselie400 g rundergehakt1 ei4 eetl. paneermeelzoutpeper1 eetl. ketjap1? theel. knoflookpoeder1 banaan2 theel. citroensap. De oven voorverwarmen op 200°C.Het pakket op de bakplaat leggen en in het midden van de oven in &p... bekijk recept »
(voor 4 personen) 4 bananen1 pakje katenspek Leg ze op de barbeque tot het spek knapperig is aan beide kanten . bekijk recept »
6 bananen versgemalen peper naar smaak 12 plakjes bacon Pel de bananen en halveer ze. Bestrooi ze met een weinig peper, wikkel ze in een plakje bacon en steek ze aan een prikker of pen. Grill ze niet te heet ca. 5 minuten, keer ze een paar maal, tot ... bekijk recept »
VOOR GEHAKTBALLEN: 1 kg ongekruide rundergehakt - nootmuskaat - kruidnagel - klein beetje kerriepoeder - zout - peper - 2 eieren - twee snyen witte brood zonder korst - 3 bananen in plakjes - bloem VOOR KERRIESAUS: 2 geraspt uien - 2 e abrikozenjam ... bekijk recept »
5 bananen 250 gr dadels zonder pit 2 1/2 dl room Leg lagen van rondjes banaan en gehalveerde dadels in een kom. Giet er de room over en zet verscheidene uren in de koelkast. bekijk recept »
2 zalmfilets(200 g p.p.) 120 g garnalen 2 bananen1 citroen 3 elp creme fraiche 4 elp room 4 elp droge witte wijn 2 elp gebakken amandelschilfers boterpeper en zout Verhit de boter(goed bruin) en bak de zalm aan beide kanten goed aan. Zet het vuur lag... bekijk recept »