327 recepten met bramen
10 madarijnen 20 gr geconfijte gember 100 gr bramen 250 gr frambozen 4 eiwitten 1 dl jus d&primeorange 1 dl grand marnier Pel de overige 8 mandarijnen grondig, halveer ze en pocheer ze twee minuten. Hak de geconfijte gember zeer fijn, kook ze met de ... bekijk recept »
Een halve deciliter slagroom3 eetlepels honing150 gram bevroren bosvruchtenen 2 deciliter melkKlop slagroom en honing bijna stijf. Pureer 150 gram bosvruchten (bramen, frambozen, bosbessen, en aardbeien) in een keukenmachine of met de staafmixer. Voe... bekijk recept »
500 GR. AARDBEIENBRAMENFRAMBOZEN EN AALBESSEN300 GR. HUTENKASEZOETSTOF150 GR. CRUESLI. SCHEP DE HUTENKASE EN 150 GR. CRUESLI AFGEWISSELD MET STUKJES AARDBEI IN LAAGJES IN 4 HOGE GLAZEN OF BREDE IJSCOUPES. bekijk recept »
2 rijpe meloenen citroenijs 100 gr. bramen Voor de rode bessensaus 1 doosje rode bessen 1 dl. bessenlikeur 2 el suiker Snij de beide meloenen overdwars doormidden en schep de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de meloen helften en snij dit in bl... bekijk recept »
-250 gram bramen. -50 gram suiker. -Sap van 1/2 citroen. -8 gram poedergelatine. -70 ml slagroom. -1 eiwit. Room en eiwit stijfkloppen. Als de bramenpuree vast wordt, eerst de room, daarna het eiwit erbij gieten. Dessertschaaltjes vullen en enkele ur... bekijk recept »
Een aantal plakken gewoneniet te dure cake en liefst ook nog een beetje oudbakken wat sherry en een snufje cognac of likeur allerlei vruchten: stukjes banaanframbozenbramenperzikenaardbeienperenkersenmandarijntjesvers of uit blik (een selectie hierui... bekijk recept »
2 liter water of 2 liter water met bessensap, 200 gram gort, 150 gram rozijnen, 1 kopje suiker, 200 gram vruchten (bramen/kersen/aardbeien of anders), eventueel 2 bananen (wel erg lekker). Breng het water aan de kook en voeg hier de gort en de rozijn... bekijk recept »
-6 dl water -125 g havermout -1,5 dl magere melk -1 handvol zacht fruit (frambozenaardbeienbramen...) -naar smaak rozijnenbanaanhoning.... -roer de melk erdoor en laat nog even zacht koken -opdienen met het fruit van je keuze bekijk recept »
6 grote appels, ongeschild 6 eetlepels jam (aardbeien, kersen of bramen) 6 theelepels boter of margarine ----EXTRA NODIG---- 1 hoge ovenschaal, ingevet Oven voorverwarmen op 220 graden. Klokhuis uit appels boren. Appelsin schaal zetten. Holtes van a... bekijk recept »
150 g kersen, ontpit 100 g zwarte bessen 100 g bramen 2 el creme de cassis (likeur) 1 fles beaujolais, koel Koolzuurhoudend mineraalwater Fruit en creme de cassis door elkaar scheppen Minstens 1 uur laten intrekken Wijn erover schenken Aanvullen met... bekijk recept »