29 recepten met carambola
Een carambola is een tropische vrucht die ook wel sterfruit wordt genoemd. De vrucht is afkomstig uit Zuidoost-Azië en groeit aan een struik of boom. Carambola's zijn langwerpig van vorm en hebben vijf ribben. Als de vrucht in plakjes wordt gesneden, krijgt deze een stervorm.
Carambola's zijn rijk aan vitamine C en vezels. De smaak is fris en zoetzuur, en de vrucht kan zowel vers als verwerkt worden gegeten. Carambola's kunnen worden gebruikt in salades, smoothies, desserts of als garnering.
Carambola's kunnen ook worden verwerkt tot sap, jam of chutney. In sommige landen wordt carambola gebruikt in traditionele medicijnen.
Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van carambola's:
Carambola's zijn een gezonde en veelzijdige vrucht die op veel verschillende manieren kan worden gegeten.
+ lees meer½ fles sinaasappel-aardbeisap ((vers à 500 ml) 2 eetlepels suiker 1½ eetlepel Passoa (slijter) ½ papaja 2 passievruchten 1 carambola1. In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets... bekijk recept »
1½ dl amandellikeur (slijter) 1 kaneelstokje 6 kumquats (fruit) 1 carambola (fruit) 1 fles Moscato d'Asti of champagne demi-sec1. In steelpan amandellikeur met kaneelstokje verwarmen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Intussen ... bekijk recept »
100 g gedroogde abrikozen -4 blaadjes gelatine -1 ei -3 el honing -2 dl yoghurt -1 dl slagroom -1 el chocoladevlokken -2 carambola's Splits het ei. Meng de eidooier met honing en yoghurt en roer dit door de abrikozenpuree. Smelt de uitgeknepen... bekijk recept »
1 zak bosvruchten diepvriesfruit 12 soft nougat (Marandi) 25 ml frambozensiroop 300 ml cassis-sorbetijs 300 ml Slagroomijs (Super) Laat 1 zak bosvruchten diepvriesfruit ontdooien ? Pureer 1/3 deel van het fruit met 25 ml frambozensiroop ? Snij 12 sof... bekijk recept »
500 g zachtzure appels 1/8 l beaujolais 1/8 l droge cider sap van 1 citroen 120 g suiker kaneelstokje 4 plakjes carambola Bereidingswijze Schil de appelsverwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Breng de appelstukjes met de overige ingred... bekijk recept »
1 carambola. cocktailkersen Hulpmiddelen Glazen Hulpmiddelen - Glazen Voorbereiding Basis suikerrand Bereidingswijze Het is een schitterend gezichtdeze garnering op het glas! maak eerst de suikerrand, daarna een cocktailkers erop stekensnijd hem wel... bekijk recept »
500 gr selderijsalade 1 blikje ananasblokjes 150 gr geroosterde hazelnoten 2 kiwi's 1 vleestomaat 1 carambola (stervrucht) 1 zakje gemengde sla 2 el sladressing 8 plakken gekookte ham 8 plakken rauwe ham Doe de selderijsalade in een kom Laat de anan... bekijk recept »
Nodig soezenbeslag: 125 cc water 30 gr boter 100 gr bloemgezeefd 1 mespunt zout 3 stuks eieren eiwitschuim: 2 eiwitten 125 gr poedersuiker Garnering: 4 bolletjes pistache ijs 2 el poedersuiker 200 cc aardbeiensaus 1 carambola (sterfruit) 2 takjes mi... bekijk recept »
1 kumquat (fruit) 1/4 carambola (fruit) 1/4 kaneelstokje 0,25 dl amandellikeur 1/4 fles champagne demi-secIn steelpan amandellikeur met kaneelstokje verwarmen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Intussen kumquat en carambola wassen en in dunne pl... bekijk recept »
2 onbehandelde sinaasappels en 2 onbehandelde citroenen250 gr suiker, 1/2 fles rum1 fles rode wijn1 carambola(sterfruit). Bereidingswijze Citrusfruit met heet water schoonboenen en droogwrijven. Schil er zeer dun afraspen. Schil met suiker en 1 l wat... bekijk recept »