1000 recepten met citroen
2 teentjes look 2 uien 1 bosje koriander 4 citroenen 800 g kalkoenfilet 50 g margarine 3 el curry 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 20 cl kokosmelk1. Pel en hak de look en de uien. Was, hou enkele blaadjes achter en knip de rest van de koriander fij... bekijk recept »
250 g Griekse yoghurt 250 g opgeslagen room 95 g suiker 3 blaadjes gelatine 1 st vanillestokje 1 st sap van 1 citroen 300 g meloen 2 dl witte wijn 100 g suiker 1 st vanillestokje 1 st ananas 1 st munt 1. MOUSSE VAN GRIEKSE YOGHURT2. - Week de... bekijk recept »
750 g witte en/of groene asperges 1 kg krielaardappeltjes 3 soeplepels Solo vloeibaar 0.5 theelepel kerriepoeder 1 citroen 2 dl kookroom 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 2 takjes peterselie 200 g gerookte zalmsnippers1. Schil de witte asperge... bekijk recept »
2 meervalfilets van 150 g sap en rasp van 1 citroen zeezout, gemalen 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt ½ theelepel mosterdBesprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout ove... bekijk recept »
600 gram rode poonfilet 2 theelepels zout 1 ui 50 gram boter 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngehakte peterselie + 4 toefjes 4 partjes citroenSpoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel ... bekijk recept »
12 verse oesters 1 citroen 125 ml slagroom versgemalen witte peper ½ eetlepel fijngehakte koriander 75 g geraspte jongbelegen kaas 50 g rucolaVerwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters met één hand ... bekijk recept »
400 gram pijlstaartinktvissen 2 (bloed)sinaasappels, in partjes 500 gram dunne groene asperges 3 eetlepels olijfolie 1 rode peper, fijngehakt 1/5 gepekelde citroen vruchtvlees fijngehakt 2 eetlepels grofgehakte bladpeterselieVOORBEREIDEN 1. Leg de in... bekijk recept »
4 zeebaarsfilets van 150 g versgemalen zwarte peper 1 theelepel gemalen komijn 600 g panklare (wilde) spinazie 4 eetlepels olijfolie sap van 1 grote citroen 100 g kleine zwarte olijven zonder pit, fijngehakt 2 bosuitjes, in ringetjesWrijf de zeebaars... bekijk recept »
4 panklare rode ponen (à 200 gram) 1 citroen 4 takjes rozemarijn 1 grote rode ui 4 tomaten 2 eetlepels (basilicum)olie zout en peperVerwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi... bekijk recept »
4 halve ontvelde scholfilets 150 gram zalmfilet 2 eetlepels fijngehakte dille 1 visbouillontablet 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar) 3 eetlepels citroensap snufje suiker zoutSpoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte di... bekijk recept »