1000 recepten met citroen
400 g cannellinibonen (witte, uit blik)rozemarijn (toastjes)1 onbehandelde citroen1 teentje knoflook1 el bladpeterselie (gehakt)1 el pijnboompitten (geroosterd)1 el tahin0.25 kl komijnpoeder2 el olijfolie (van goede kwaliteit)0.5 kl zoutpeper1. Snij ... bekijk recept »
1 citroen (sap van)3 el olijfolie2 takjes Marokkaanse rozemarijn1 cm gember (fijngehakt)1 snuifje gemalen komijn1 chilipeper (fijngehakt)800 g lamsvlees (van de bout)4 tortilla's (kant-en-klaar)80 g gemengde sla1 citroen400 g natuuryoghurt1 kl citroe... bekijk recept »
500 g aardappelen (niet te groot)1 courgette20 scampi's1 el dijonmosterd2 kl graanmosterd150 ml mayonaise4.5 el balsamicoazijn4.5 el olijfolie10 blaadjes basilicum (gesnipperd)1.5 el paprikapoeder0.5 citroen1.5 el citroensap1 teentje knoflookuit de m... bekijk recept »
4 rogvleugels (elk 160 g)2 onbehandelde citroenen1 el olijfolie60 g boter1 el kappertjes1 el peterselie (gehakt)zeezoutuit de molen peper1. Snij 1 citroen tussen de vliezen in partjes, zodat ook de witte velletjes en harde vliesjes volledig weg zijn.... bekijk recept »
4 scampi's200 g zalmfilet (in blokjes)200 g pladijsfilet (in blokjes)200 g roodbaarsfilet (in blokjes)200 g zeeduivelfilet (in blokjes)200 g kabeljauwfilet (in blokjes)200 g zeetongfilet200 g grietfilet (in blokjes)1 citroen (in partjes)1 limoen (in ... bekijk recept »
120 g lamsfilet (diepgevroren)200 g hopscheuten0.5 komkommer4 eidooiers (voor de sabayon)125 ml hommelbierboterolijfolie0.5 citroenbieslookuit de molen peperzout1. Snij de schil van een halve citroen in dunne reepjes. Pers het sap van 1/4 citroen voo... bekijk recept »
800 g zeebarbeel (filet)200 g basmatirijst1 ciabatta3 el groene olijven4 el gedroogde tomaten1 citroenolijfolie1 teentje knoflook1 el pijnboompitten (geroosterde)2 el peterselie1 el kappertjespeperzout1. Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in 8 p... bekijk recept »
200 g spaghetti 1 1 citroen 8 el cornflakes 2 visfilets van 125 g elk (bijv. zalm of pangasius) zout 0.5 losgeklopt ei 2 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar 2 takjes peterselie 1 pot (500 g) Bertolli Pastasaus Zongedroogde tomaten 1. Kook ... bekijk recept »
600 g broccoli 400 g schelppasta 250 g gerookte zalm 1 zakje Knorr Bechamelsaus kant en klaar 1 citroen 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 6 min. voor het einde van de kooktijd d... bekijk recept »
x Voor de taart : 250 gram Petit-Beurre 100 gram boter 250 gram verse witte kaas 250 gram ricotta 1 x citroen 1 dl water 180 gram kristalsuiker 7 blaadjes gelatine (van 2gram) 2 dl slagroom x Voor de saus : 1 x citroen 250 gram frambozen (vers of... bekijk recept »