952 recepten met druiven
Voor het deeg:200 gram bloem100 gram suiker100 gram boter1 eivoor de vulling:200 gram ricotta2 eetlepels witte basterdsuiker500 gram witte druiven, zonder pit, gehalveerd100 gram walnoten, grof gehakt2 eetlepels suikervershoudfoliedeegroller6 taartvo... bekijk recept »
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid250 g vanillekwark (Melkan), losgeklopt200 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit100 g blauwe bessen of bramen2 eetl. poedersuiker5 eetl. abrikozenjam1 eetl. sinaasappellikeur of watermuntblaadjes voor garnering... bekijk recept »
4 entrecotes van ca. 150 g p. st.2 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper1/2 kropje (boter)sla, gesneden1 stronkje witlof100 g rode pitloze druiven2 eetl. balsamicoazijn1 eetl. mosterd1. Wrijf de entrecotes in met wat olie, zout en peper. Laat ... bekijk recept »
2 eetl. blanke amandelen of ongezouten cashewnoten3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie2 sjalotjes, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst1 eetl. kerriepoeder of currypasta400 g kipfilet, in repen1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes200 ml ... bekijk recept »
200 ml slagroom 75 gr suiker 200 ml `yoghurt 3 el honing 30 witte of blauwe pitloze druiven gehalveerd 40 gr walnoten grof gehakt1. De combinatie van de warme saus bij koud ijs is heel lekker. Geen tijd om alles vers te maken? Dan gebruik je gewoon... bekijk recept »
1 sinaasappel 1 eetlepel suiker 0.5 theelepel kaneel 3 plakken bladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 kleine, rijpe peer 1 verse vijg 1 trosje pitloze, witte druiven 25 g blauwe bessen 12 minibolletjes Carte d’Or Yoghurtijs Bosvruchten 1 theelepel poed... bekijk recept »
2 bloedworsten (vel verwijderd) 1 sjalot (fijn gehakt) 1/2 peer (geschild en in blokjes) 1 kl suiker 20 witte druiven (gehalveerd) 4 vellen brickdeeg 30 gr hoeveboter peper&zout1. Verwarm de oven voor op 210°. Stoof de sjalot aan in de helft van de... bekijk recept »
4 parelhoenfilets 20 gram solo peper en zout 4 sneetjes gerookt spek 12 passievruchten 50 gram suiker 1 el azijn 2 dl room passoa 1 busseltje waterkers enkele druiven 1. snij 10 passievruchten doormidden en haal er het vruchvlees uit. laat in een... bekijk recept »
1 kg kalkoengebraad 1 blik witte druiven 2 dl witte zoete wijn en en idem room 1.5 dl gevogeltebouillon 1 beetje cognac, boter, en paar druppels worchestersaus1. Kruid het kalkoengebraad rondom met cayennepeper en zout. Leg het in een ovenschaal me... bekijk recept »
kaasblokjes van kaas naar keuze zie verder bij de bereiding1. Hollandse kaasblokjes saai ?? Forget it !!!!! Het is maar wat je ermee doet. Lekker pimpen bijvoorbeeld. Hier volgen wat ideetjes om je kaasblokjes te pimpen. Toen ik deze hapjes bedacht ... bekijk recept »