952 recepten met druiven
1 kilo stoofperen 50 gram suiker 100 gram druiven (pitloos 150 gram basterdsuiker (witte) 1/2 glas rode wijn 1 theelepel kaneelpoeder 3 eetlepels cognac 1 pak 250 gram filodeeg (diepvries) 100 gram boter poedersuiker1. De stoofperen schillen, in p... bekijk recept »
1 el olijfolie2 uien (in dunne ringen)1 tl gedroogde tijm1 mespunt zout1 mespunt peper1 pak Tante Fanny vers bladerdeeg8 dadels (ontpit en in dunne schijfjes)24 pitloze druiven (gehalveerd)6 plakken gerookte bacon (in reepjes)150 gr zachte geitenkaas... bekijk recept »
600 g rosbief50 g walnoten50 g pistachenoten1 kl jeneverbessen2 sjalotten100 g rucolapitloze druif (1 tros)1 ei400 ml runderfond200 ml rode wijnportoboterarachideoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de rosbief met peper en zout. B... bekijk recept »
2 parelhoenfilets125 g veldsla2 stronkjes witloof12 blauwe druiven (pitloos)stuk stokbrood (oud)boterarachideoliezoutpeper2 kl mierikswortel2 el zure room2 el rode wijnazijn4 el extra vierge olijfolie1. 2. Bak de parelhoenfilets goudbruin... bekijk recept »
2 verse vijgen1 peer150 g pitloze druiven2 onbehandelde sinaasappels1 blikje lychees1 banaan150 g gedroogde abrikozen (en dadels, rozijnen,...)100 ml rum1 el honing1 vanillestokje100 ml droge, witte wijn1 kl citroensap1 steranijs1 kaneelstokje2 kruid... bekijk recept »
800 g kalfsgehakt1 wortel200 g witte druiven1 ei1 dl room2 el roomscheutje marsala1 glas droge, witte wijn2 kl worcestersaus2 el olijfolie1 takje selderkruimeldeeg1 ui2 el bloemnootmuskaat4 el peterseliepeperzout1. Hak de peterselie. Snij 1 ui i... bekijk recept »
300 gr kippenlever700 gr speklapjes2 sneetjes witbrood zonder korst 2 eieren10 gr verse tijm of 1 gr gedroogde tijm 1 gepelde teen knoflook en 1 ongepelde teen knoflook (voor de garnering)1 gr foelie1 el peperkorrels en 1 tl peperkorrels (voor de gar... bekijk recept »
1 gans (3 kg, panklaar)150 g kalfsgehakt150 g varkensgehaktwitte druivenrode bessen1 ui50 g champignons (fijn gehakt en gestoofd)1 ei50 g paneermeelboter0.5 l droge, witte wijn (Elzasser wijn(bijvoorbeeld riesling, pinot blanc...))12 jeneverbessen3 k... bekijk recept »
200 gram brie of camembert150 gram roquefort of bleu d'Auvergne200 gram (stukje) comté of andere belegen kaassoort10 plakje notenbrood en stokbroodvijgen, dadels of vijgen-dadelchutneywitte of blauwe pitloze druiven1. Neem de kaas minimaal... bekijk recept »
1. Rijg pitloze witte druiven aan satéprikkers. Plak plakoogjes op de voorste druif of teken er met gesmolen chocolade een gezichtje op. Let op: de plakoogjes zijn natuurlijk niet eetbaar! bekijk recept »