952 recepten met druiven
om te dopen:stengels bleekselderijstukjes ciabattabroodolijven zonder pitblokjes courgetteroosjes broccolisoepstengelskerstomaatjesdruivenvoor de fondue:1 teentje knoflook, gehalveerd1/2 l droge witte wijn (Verdiccio of Soave)600 g jonge kaas, ge... bekijk recept »
1 mandarijn1 fles rode wijn1 vanillestokje, opengesneden1 kaneelstokje10 blaadjes witte gelatine (20 gram)100 g suiker450 g diepvries bosvruchten, ontdooidblaadjes muntpuddingvorm of ronde kom, inhoud 1 l, ingevet met arachideolie1. Boen de mandarijn... bekijk recept »
200 g roomkaas naturel100 g zachte blauwe kaas (Danish Blue of gorgonzola)4 vijgen2 eetl. gembersnippers5 eetl. gembersiroop4 timbaaltjes, kommetjes of kopjes, ingevet1. Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas... bekijk recept »
3 bio-appeltjes kies liefst van een lichtzure tot zure soort 1 el citroensap 4 selderstengels van witte voetselder 4 à 5 el mayonaise een handvol walnoten een klein trosje druiven (optioneel) 1 mooie kropsla1. Boen de appeltjes schoon en snijd z... bekijk recept »
200 GR pure chocolade (in stukjes gebroken) 100 GR witte chocolade 1,5 DL lichte room 2 EL lichte room 3 eieren 5 EL bloemsuiker 2 EL bresiliennenootjes 3 blaadjes gelatine (1,6 GR elk) 1. Voor het garnituur2. Naar keuze frambozencoulis, advocaat,... bekijk recept »
5 kiwi's geschild in blokjes 500 gr aardbeien gehalveerd 200 gr bramen 200 gr bosbessen 200 gr frambozen 1/2 meloen naar keuze in blokjes 1 verse ananas geschild in blokjes eventueel nog ander fruit naar keuze 2 zakjes vanille suiker het sap... bekijk recept »
4 dunne plakjes roombotercake 2 el frambozenconfituur 250 g fruitsalade* 1 dl frambozensiroop 0.25 l Fermette volle melkijs 200 g frambozen (vers of diepvries) 3 el kristalsuiker 50 g ongezouten gemengde noten (bijv. cashew, macadamia en pecan) 1.... bekijk recept »
4 parelhoentjes 1/2 liter bruine jus 1 glas droge witte wijn 1 el honing 2 blikken gepelde witte druiven 2 dl room 1 glas porto solo, bakken en braden maïzena peper&zout (pezo)1. Oven voorverwarmen op 200°.2. Parelhoentjes kruiden met pezo.3. Bak d... bekijk recept »
4 parelhoenfilets 1 ui (fijn gesneden) 1 wortel (in blokjes) 400 gr witte kool (fijn gesneden) 1 kl suiker 50 cl rode-wijnazijn 1 el vloeibare honing 15 cl gevogeltefond 1 trosje muskaatdruiven of blauwe 50 gr solo peper&zout1. Stoof de ui aan in ... bekijk recept »
600 g 1 eendeborst 500 g 1 zeezout guérande1. Neem een mooie eendeborst van ongeveer 600 gram van goede kwaliteit.2. Giet de helft van het zeezout in een plastieken doos geschikt voor comsumptie3. en plaats de eendeborst hierin, giet de rest van het ... bekijk recept »