952 recepten met druiven
250 g aardbeien250 g witte druiven (en blauwe, zonder pit)1 meloen1 ananas1 mango2 kiwi's2 sinaasappels2 appels100 g chocoladedruppels1. Spoel of schil het fruit. Snij het in blokjes (vang het sap dat er ondertussen uitdruppelt op). 2. Meng het fruit... bekijk recept »
3 eetlepel olijf- of arachideolie500 gram kalkoenfilet in repen1 ui gesnipperd2 eetlepel citroensap1 appel geschild, in stukjes400 gram witlof in reepjes2 eetlepel geschaafde amandelen of ongezouten pinda’s1. Verhit de olie en roerbak hierin de... bekijk recept »
1 struik bleekselderij1 komkommer200 gram groene druiven, gehalveerd200 gram galiameloen, in blokjes2 takje verse muntsap van 1/2 limoen1 theelepel mosterd1 theelepel honing3 eetlepel zonnebloemolie1. Neem de binnenste stelen van de bleekselde- r... bekijk recept »
1. Bak 2 plakjes ontbijtspek uit in een koekenpan. Giet er 1 geklutst ei op en laat op een lage stand garen (dit kan de avond ervoor). Bestrijk 1 witte boterham met appelstroop en beleg met de omelet. Leg hierop een bruine boterham en snijd in blokje... bekijk recept »
75 gram pure chocolade4 kant-en-klare (korstdeeg) taartbodempjes100 milliliter slagroom2 eetlepels suiker1 zakje vanillesuiker100 milliliter Griekse yoghurt1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes200 gram gemengd fruit (bijv. bosvruchten, aardbeien, vijge... bekijk recept »
diverse soorten Franse kaas zoals Camembert, Brie, Gruyère, Roquefort, Port Salutvoor de dadel-notentapenade:75 g dadels, zonder pit, gehakt1 theel. balsamicoazijn25 g walnoten, gehakt75 g geraspte oude kaasvoor de vijgenchutney:1 sinaasappel1... bekijk recept »
120 g dessertrijst1/2 l volle melk (Melkan)1 vanillestokje, opengesneden2 eetl. suiker6 eetl. abrikozenjamdiverse soorten herfstfruit zoals blauwe en witte druiven, dunne plakjes peer en appel, gehalveerde dadels zonder pit, gewelde gedroogde pru... bekijk recept »
50 g boter of vloeibaar bakproduct4 eetl. lichte schenkstroop500 g vers fruit: meloen en ananas, in blokken, banaan in dikke plakken, aardbeien, druiven, parten perzik of nectarine450 g vanillekwark (Melkan)spiesen1. Verwarm de boter en schenkstroop ... bekijk recept »
500 g bloem zout 50 g rozijnen 11 g droge gist 50 g Solo Vloeibaar 60 g suiker 3 dl melk1. Meng de bloem met de gist de suiker en een snuifje zout.2. Vorm een kuiltje in het midden en giet er de melk bij. Roer om en voeg de Solo Vloeibaar toe. 3. ... bekijk recept »
2 sneetjes volkoren brood 10 g Planta 1 tot 2 blaadjes sla vleeswaren naar keuze wortel, rode paprika, radijs en druiven,… als versiering1. Besmeer de boterham met Planta. Leg daarop een plakje ham of een ander vleeswaar naar keuze. Dek af met blaa... bekijk recept »