Recepten met kersen

811 recepten met kersen

Kersen

Kersen

Engelse trifle

1/2 cake 1 klein blikje ananasstukjes 1 blikje of potje kersen (zonder pit) 2 bananen 2 rijpe peren 1 zoete appel 2 kiwi's 1/4 l room 2 eetl. suiker 1/2 l yoghurt 1 l vanillevla 4 eetl. aardbeienjam- Snijd de cake in plakjes. - Laat de ananas en ker... bekijk recept »

Kaastaart (zonder bakken)

200 gr speculaaskoekjes 75 gr boter 1 doosje Philadelphia (roomkaas) 1 dl water 1 citroen 2 pakjes vanillesuiker 8 eetlepels suiker 1/4 l verse room 5 blaadjes gelatine van 2 gr Voor de versiering: een blik van 300 gr zure kersen of mandarijntjesVerp... bekijk recept »

Rumcakes

[color=blue:93c655ff61]**Voor het gebak[/color:93c655ff61]1 1/2 theelepel gedroogde gist 2 theelepels suiker2 1/2 eetlepels lauwe melk120 gram bloem60 gram boter of margarine2 eieren[color=blue:93c655ff61]**Voor de siroop[/color:93c655ff61]1 1/2 dl w... bekijk recept »

Roomrijstpudding met warme kersensaus

voor circa 6 personen: 500 ml. melk 100 gr. ronde korrel rijst (geschikt voor desserts) 100 gr. suiker 6 kleine blaadjes gelatine (zoveel blaadjes als nodig zijn voor een halve liter vloeistof) 1 zakje vanillesuiker 1 eetlepel Amaretto of een paar dr... bekijk recept »

Kersenwijn

6 l kersensap 3 l water (liefst bronwater) 1,5 kg suiker geselectionnerde gisten 1 g Salmiak zout- Gebruik morelkersen om de smaak van Bourgogne te benaderen, 2/3 morellen + 1/3 zoete kersen om een Porto smaak te bekomen. De kersen kneuzelen en een n... bekijk recept »

Kerstbombe

Voor 6 personen: 7 blaadjes witte gelatine 2 dl melk 0,5 dl water 200 gram amandelspijs 200 gram aardbeien 200 gram kersen zonder pit 4 dl slagroom 2 eetlepels suiker 1 cake 5 eetlepels rum Voor de bosvruchtensaus: 0,5 pot bosvrucbtenjam 1 sinaasappe... bekijk recept »

Wilde eendenfilets met kersensaus

4 wilde eendenfilets 1 pot kersen op sap 50 gr. boter of margarine 1 1/2 el. Aardappelmeel 1 1/2 el. Marasquin of kersenlikeur zout en peperBestrooi de eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets a... bekijk recept »

Gebraden wilde gans met kersensaus,

1 wilde gans 1 pot kersen op sap 2 dl. rode port of bessenlikeur 1 tl. Kaneel aardappelmeel 8 el. rode bessenjam of gelei 1 ui 4 worteltjes 1 tl. Tijm 1 tl. Laurierpoeder peterselie 1 dl. Bouillon 1 dl. rode wijn 150 gr. boter of margari... bekijk recept »

Gingersnaps

-50 gram zachte boter -100 gram basterdsuiker -1 tl gembernat -1 tl citroensap -50 gram bloem -boter voor het invetten van bakplaat voor de vulling(eventueel): -1/8 liter slagroom -1 el suiker Hulpmiddelen Oven Hulpmiddelen - Oven Bereidingswijze Ve... bekijk recept »

Stooflapjes Met Kriek Lambik

4 Runderriblappen (à 125 gram) 2 uien 1½ eetlepel mosterd 50 g boter 2 snee ontbijtkoek 2 flesjes kriek lambik (à 25 cl) 2 eetlepels rode wijn azijn 2 kruidnagels 1 laurierblaadjes 1 pot kersen (zonder pit) 1/2 eetlepel maïzena ... bekijk recept »

Pagina 52 van 82