Recepten met kersen

811 recepten met kersen

Kersen

Kersen

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen

2 bollen buffelmozzarella 200 g kersen 1 ambachtelijk stokbrood 100 g botersla 150 g gerookte kipfilet (vleeswaren) 15 g basilicum1. Scheur de bollen mozzarella in stukjes. Halveer het stokbrood overlangs en beleg de onderste helft ach... bekijk recept »

Clafoutis Limousin (kersengebak)

500 g kersen (vers ontpit of uit pot) 250 ml melk 75 g bloem 3 eieren 75 g suiker 8 g vanillesuiker (zakje) 1 mespunt zout 2 el poedersuiker1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de taartvorm in met boter. Verdeel de kersen ov... bekijk recept »

Schapenkaas met kersencompote

400 g verse kersen (of uit pot) 2 dl rode wijn (Droë Rooi) 1 takje verse rozemarijn 60 g suiker 4 sneetjes muesli-notenbrood 200 g harde schapenkaas ((stukje Manchego)1. Eventueel van tevoren kersen ontpitten. In steelpan wij... bekijk recept »

Omgekeerde appeltaart

125 g bloem 70 g boter 50 g poedersuiker 1 ei 200 g kersen (diepvries) 6 volzoete appels (bijv. pink lady) 3 el kraanwater 100 g suiker1. Meng 50 g boter met de poedersuiker. Voeg de bloem toe en kneed of maal tot kruimelig de... bekijk recept »

Roomrijstpudding met warme kersensaus

½ liter volle melk 100 g dessertrijst (pak 400 g) 1 zakje vanillesuiker 4 blaadjes witte gelatine 2 el amaretto likorette (fles 0.75 ml) 1 beker geklopte slagroom (500 ml) 1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g)... bekijk recept »

New York cheesecake de luxe

200 g digestive crunchy (koekjes, rol à 300g) 100 g roomboter 1 citroen 600 verse roomkaas naturel 175 g fijne kristalsuiker 250 g zure room (beker à 125g) 4 eieren 2 eidooiers 30 g bloem 350 g seizoensfruit, bijv. aardbeien, k... bekijk recept »

Kersenmousse

1 eiwit op kamertemperatuur 2 gelatineblaadjes 50 g griessuiker 280 g kersen 10 cl slagroom om op te kloppen1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Leg 4 kersen opzij. Ontpit de overige en mix ze met de suiker. 2. Doe de uitgelekte gelatineb... bekijk recept »

Kersentruffels

350 g witte chocolade 100 ml slagroom 1 el suiker 1 scheutje kersenlikeur 90 g koude boter 150 g kersen (diepvries) 500 g melkchocolade 100 g poedersuiker 1 el kaneel spuitzak thermometer 1. Hak de chocolade. Breng de slagroom met de suiker en de k... bekijk recept »

Kersen-ricottamousse

3 blaadjes witte gelatine 40 g kersen zonder pit ( 4 kersen voor het garneren) 200 ml slagroom 40 g suiker 8 g vanillesuiker (zakje) 200 g ricotta (kaas) 60 g pure chocolade 4 plakken chocoladecake (ca. 1 cm dik)1. W... bekijk recept »

In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone

500 g verse kersen (zonder pit) 4 eetlepels rode port 4 eetlepels fijne kristalsuiker 1 zakje gepelde pistachenoten (55 g) 1 citroen 1 limoen 125 ml slagroom ½ bakje mascarpone (a 250 g)1. Kersen marineren in port en... bekijk recept »

Pagina 1 van 82