811 recepten met kersen
100 g bloem 80 g boter voor de schotel 5 cl bruine rum of kersenbrandewijn (facultatief) 4 eieren 180 g fijne kristalsuiker 40 cl volle melk 2 zakjes vanillesuiker (20 g) zout 750 g zwarte kersen (type burlat)1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°... bekijk recept »
350 g kersen zonder pit op siroop (pot) 1 sjalot 100 g boter 25 g bloem 3 takjes tijm 250 ml kriekbier (kersenbier) 3 el ahornsiroop 12 eendenhaasjes1. Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 2... bekijk recept »
1 vanillestokje 200 g boter 100 g suiker 1 ei 300 g bloem Harde wenerdeeg Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter met de suiker, het vanillemerg en het ei tot de suiker is opgelost. V... bekijk recept »
2 x 100 g bittere chocolade ((70 % cacao), in stukjes) 150 ml melk 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 250 ml slagroom 50 g suiker 1 pot kersen (op siroop (720 ml)) gemalen piment 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)... bekijk recept »
1 bakje amandelschaafsel (55 g) 125 g boter (op kamertemperatuur) 125 g poedersuiker ( extra om te bestrooien) 3 eieren 150 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 250 g kersen zonder pit (450 g) 100 g kersenjam 1. Verw... bekijk recept »
8 frambozen (bakje 125 g) 8 kersen zonder steeltje 4 aarbeien 600 ml water met perziksmaak1. Leg in de vakjes van een ijsblokjeshouder telkens 1 framboos of 1 kers. Vul de vakjes af met water en bevries ze in de diepvries. 2. Doe in elk ... bekijk recept »
125 gr boter 125 gr suiker 2 eieren 150 gr zelfrijzend bakmeel 100 gr pure chocolade 2 eetl cacoa poeder 100 ml melk 300 gr kersen (liefst vers maar uit een pot kan ook) Poedersuiker om te bestrooien Verwarm de oven op 170 g... bekijk recept »
3 geitenkaasjes (crottin de Chavignol) 0,5 bokaal kersen "Taste of Inspirations" 1 rolletje bladerdeeg met boter 2 takjes rozemarijn 1 ei peper1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Snij de geitenkaasjes horizontaal in twee. Giet de kersen af. ... bekijk recept »
1 flesje pannenkoekenmix (naturel (100 g)) 200 ml halfvolle melk 1/2 potje kersen (zonder pit op siroop (a 350 g), uitgelekt) 1/2 tl gemalen kaneel 1 zakje vanillesuiker (8 g) boter1. Bereid de pannenkoekenmix met de melk vol... bekijk recept »
100 g Campina Botergoud roomboter 400 g MonChou verse roomkaas 260 g bastognekoekjes 200 g witte basterdsuiker 250 ml verse slagroom 2 blikken taart&vlaaifruit kersen (à 430 g) 1 keukenmachine of deegroller 1 springvorm (24-26 cm &o... bekijk recept »