811 recepten met kersen
Ongeveer 8 bastonjekoeken 30 gr boter 250 ml slagroom 1 zakje klopfix 50 gr witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 200 gr monchou roomkaas 1 blikje vlaaivulling kersenStamp de koekjes fijn of hak ze in een keukenmachine. Smel... bekijk recept »
4 dl slagroom 3 eetlepels suiker ½ liter blanke vla 1 pot kersen (380 ml) 8 chocoladeblaadjes (decoratie)1. Doe de slagroom en de suiker in een beslagkom. Klop de slagroom met de mixer stijf. 2. Schenk de vla in een andere kom.... bekijk recept »
200 g amandelen (bakje à 100 g) 350 g kersen zonder pit (potje à 350 g) 200 g chocolade extra puur 72% (tablet à 100 g) 200 g boter 300 g witte basterdsuiker 8 g vanillesuiker (zakje à 8 g) 4 eieren 100 g bloem 1 m... bekijk recept »
8 bastognekoeken 100 gr monchou 75 gr suiker 75 gr boter, gesmolten 100 ml slagroom Granaatappelpitjes (of ander fruit)Maak de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Vul de glaasjes of kommetjes met tot ongeveer 2 cm met het mengsel en druk lic... bekijk recept »
4 flesjes campari soda (slijter) 4 eetlepels limonadesiroop (rood) 200 ml verse sinaasappelsap (pak a 1 liter) 4 gekonfijte kersen (bakafdeling)1. Vul de glazen met Campari soda en schenk voorzichtig over de bolle kant van e... bekijk recept »
½ limoen 500 g verse kersen 200 g geleisuiker (speciaal (pak a 500 g)) 1 ei 200 ml melk 1 zakje vanillesuiker 4 sneetjes wit-casinobrood (zonder korst) 50 g boter1. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Vrucht uitpers... bekijk recept »
400 g abrikozen 375 g Bulgaarse natuuryoghurt kaneelpoeder (facultatief) verse munt (facultatief) 3 eetlepels vloeibare honing1. Ontpit de abrikozen, snij ze in stukjes en doe ze in een grote maatbeker. 2. Voeg de yoghurt toe en de honing, samen met ... bekijk recept »
175 gr boter (in blokjes) 300 gr bloem 150 gr suiker 30 gr fijngehakte of gemalen amandelenVerwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en ... bekijk recept »
350 g kersen zonder pit (pot) 6 bolletjes stemgember (pot 450 g) 400 g kipfilet 50 g boter 1 teen knoflook 39 g mix voor kerriesaus (zakje 26 g) 1 tl sambal oelek 200 ml crème fraîche (beker) 1 el bloem 10 plakje... bekijk recept »
350 g kersen zonder pit op siroop 1 sjalot 75 g boter 25 g bloem 3 takjes verse tijm 250 ml kriekbier 500 g varkenshaas 3 el ahornsiroop1. Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steel... bekijk recept »