811 recepten met kersen
4 cœur de bœuf tomaten 2 pakjes zomerse tomatenmengeling 120 g kersen 1 citroen bio 2 zakjes minimozzarellabolletjes 50 g parmigiano 10 g verse basilicum 10 g verse munt 10 g verse koriander 1 eetlepel rijstsiroop bio 6 eetlepels balsamicoazijn 3 eet... bekijk recept »
100 g bloem 3 el suiker 1 snufje zout 3 eieren 3 el vloeibare margarine 300 ml melk 400 g kersen uit pot, zonder pit 1 ingevette quichevorm1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zeef de bloem boven een kom, voeg de suiker en het zout toe en m... bekijk recept »
2 maal 100 g witte chocolade 1 eetlepel kirsch (slijter) 125 g mascarpone 75 g kersen (uit blik of pot) 1. Chocolade au bain-marie laten smelten met kirsch. Pan van vuur nemen en voorzichtig mascarpone en uitgelekte kersen door chocolade... bekijk recept »
1 pot kersen (op siroop (350 g)) 3 blaadjes gelatine 100 g suiker 150 g pure chocolade (in stukjes) 75 ml volle melk 1 beker slagroom (250 ml) 1 el amandelschaafsel (bakje 55 g)1. Laat de kersen boven een kom in een ze... bekijk recept »
500 g bloem 200 g boter 160 ml water 2 eieren 1 snufje zout DeegMaak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van de ingrediënten voor het deeg. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verp... bekijk recept »
0,5 eetlepel aardappelzetmeel 4 schijfjes boterbladerdeeg (diepvries) 1 potje chocolademousse 1 ei 1 potje kersen zonder pit 2 eetlepels lichte room muntblaadje1. Laat het bladerdeeg op een koel oppervlak net ontdooien. 2. Rol het daarna op een met b... bekijk recept »
200 g bloem 30 g boter 1 zakje gedroogde gist 100 ml melk 2 el suiker 1 mespuntje zout 1 eidooier Vlaaideeg Kneed voor het vlaaideeg de bloem, boter, gedroogde gist, melk, suiker en het zout tot een soepel deeg. La... bekijk recept »
1 pot kersen zonder pit (350 g) ½ eetlepel aardappelzetmeel 250 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker 3 speculaasjes 8 bolletjes roomijs1. Kersen met vocht aan de kook brengen. Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door k... bekijk recept »
720 ml kersen zonder pit op siroop 1 el aardappelzetmeel 4 el kraanwater 250 ml mascarpone (bak) 2 el witte basterdsuiker 225 g chocoladecake 1 el cacaopoeder1. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel m... bekijk recept »
400 g kersen 150 ml medium sherry 100 g lichtbruine basterdsuiker 150 ml water 2 eieren 125 ml slagroom 250 g mascarpone (zachte roomkaas) 100 g pure chocolade 72% 100 g lange vingers1. Houd enkele kersen achter voor de garnering... bekijk recept »