811 recepten met kersen
100 g boter (op kamertemperatuur) 30 g suiker 8 g vanillesuiker (zakje) ½ tl zout 1 ei (op kamertemperatuur) 4 el melk 250 g zelfrijzend bakmeel 70 g bruine kandijsuiker 1 el olie om in te vetten 250 g slagroom ... bekijk recept »
2 peren 300 ml volle melk 6 eetlepels hazelnootpasta (pot a 400 g) 250 ml volle yoghurt 2 eetlepels honing 4 takjes kersen (met 2 kersen per takje)1. Peren schillen, klokhuis verwijderen en pureren. Perenpuree goed mengen met melk... bekijk recept »
4 eieren 100 g fijne kristalsuiker ½ tl zout 100 g zelfrijzend bakmeel 150 g boter 150 g poedersuiker 1 el cacaopoeder 2 el kirsch (likeur) 8 el vlaaivulling kersen (blik) 125 g witte rolfondant 125 g rode rolfondan... bekijk recept »
100 g bloem 150 g blonde kandijsuiker 3 eetlepels gemalen amandelen 100 g koude, gezouten boter 500 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien) 50 g speculaas1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Neem 6 schaaltjes voor crème brûlée en bed... bekijk recept »
1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g) 3 dl volle yoghurt 1 dl slagroom 250 g ijsblokjes 2 eetlepels suiker1. Kersen laten uitlekken en siroop opvangen. Kersen pureren met staafmixer of keukenmachine. Yoghurt en room toevoegen en nog ... bekijk recept »
4 hertenbiefstukken 380 ml gevogeltefond (pot 380 ml) 150 ml tawny port 250 g kersen (diepvries, doosje 250 g) 3 takjes tijm 25 g boter1. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of ... bekijk recept »
2 g boter om in te vetten 1 blik super croissantdeeg (koelvers) 100 g Nutella 250 g kersen (diepvries)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in. 2. Rol het croissantdeeg... bekijk recept »
75 g bloem (gezeefd) 2 eieren 150 ml melk 3 eetlepels zonnebloemolie 100 g mascarpone (verse kaas) 2 zakjes vanillesuiker (of gewone suiker) ½ citroen (uitgeperst) 100 g kersen1. Kook de ontpitte kersen 2 minute... bekijk recept »
15 g basilicum 3 el wittewijnazijn 6 el extra vierge olijfolie 2 sjalotten 50 g hazelnoten 200 g gesneden snijbonen 300 g gewassen spinazie 200 g witte kaas (plak) 400 g kersen1. Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in ee... bekijk recept »
300 gr kersen 150 gr bloem 4 eetl suiker snufje zout 2 eieren 250 gr zure room Klontje boterVerwarm de oven op 175 graden. Ontpit de kersen. Mix in een kom de bloem, het zout, eieren, suiker en zure room tot een dik en glad beslag. Vet de vorm in en ... bekijk recept »