811 recepten met kersen
1 l halfvolle melk125 g rijst2 eidooiers1 vanillestokje100 g suiker6 appels (Boskoop)5 dl water250 g suiker6 kersen (cocktailkersen)1. Schil de appelen, boor het klokhuis uit. 2. Was de rijst. 3. Laat de appelen gaar worden in een suikersiroop op bas... bekijk recept »
1 pot op sap krieken150 g chocoladedecoratie (schilfers)4 eieren140 g suiker6 el suiker1 zakje vanillesuiker120 g zelfrijzende bloem2 el cacaopoeder20 g maïszetmeelboter2 el kirsch4 dl room1. Verwarm de oven voor op 200° C. Klop de eieren met de suik... bekijk recept »
80 g suiker ( 80 g voor de kersensorbet)60 g amandelpoeder20 g cacaopoeder20 g bloem0.5 vanillestokje120 g eiwit80 g eidooier0.5 blaadje gelatine1 kg kersenpulp (voor de kersensorbet)2 dl room (voor de kirschcrème)scheut kirsch5 g citroensap (of citr... bekijk recept »
100 gram boter of margarine gesmolten5 eetlepels vruchtensiroop of ranja5 eetlepels chocoladesaus1 pak bastognekoeken verkruimeld1 pak (half) volkorenbiscuit verkruimeld2 eetlepels schenkstroop of honingvoor de vulling:500 milliliter slagroom50 gram ... bekijk recept »
1 l vanilleroomijs1/2 roombotercake, in dunne plakken3 eetl. sinaasappellikeur50 g hazelnoten, grofgehakt80 g gekonfijte kersen (bigarreaux), in kleine stukjes50 g pure chocolade, grofgehaktplastic folie1. Doe het ijs in een kom en laat het in 15... bekijk recept »
560 gr. All-In zoet wit brood 200 ml. water 130 gr. boter 7 gr. droge of 14 gr. verse gist 3 gr. zout 1 losgeklopt ei gekonfijte kersen suikereitjes of chocolade eitjes 1. Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een brood... bekijk recept »
250 g zelfrijzende bloem 5 eieren 250 g fijne suiker 250 ml slagroom vers fruit1. Bisquit maken lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Met dit recept lukt het hopelijk wel. Scheid het wit van het geel van de 5 eieren. Klop de 5 eiwitten stijf in ee... bekijk recept »
250 gr boter 200 gr zwarte chocolade 80 gr cacaopoeder 100 gr bloem of zelfrijzende bloem 1 kl bakpoeder (optioneel- zie recept) 50 gr bloemsuiker 310 gr donkere kandijsuiker 4 grote eieren 4 el extra straffe koffie (vb van oploskoffie) 1. verwarm... bekijk recept »
5 stuks ei 250 g suiker 250 g zelfrijzende bloem 1. Biscuit maken lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Met dit recept lukt het hopelijk wel. Scheid het wit van het geel van de 5 eieren. Klop de 5 eiwitten stijf in een grote kom met een elektrische... bekijk recept »
1 ananas 250 gram boter 200 gram kristalsuiker 1 pakje vanillesuiker 1 snuifje zout 4 eieren 1 citroen 330 gram bloem 2 theelepels bakpoeder 80 gram frambozen of gekonfijte kersen1. Verwarm de oven voor op 175°.2. Schil en snij de ananas, laat h... bekijk recept »