860 recepten met pruimen
1 eendenmagret 3 ontpitte halfdroge pruimen arachideolie peper en zout Voorbereiding Het vel en een deel van de vetlaag van de eendenmagret verwijderen met een scherp mes. De magret in de lengte in 3 gelijke repen snijden en daarna in blokjes. (+/... bekijk recept »
1 eendenmagret - 3 ontpitte halfdroge pruimen - arachideolie - peper en zout Voorbereiding Het vel en een deel van de vetlaag van de eendenmagret verwijderen met een scherp mes. De magret in de lengte in 3 gelijke repen snijden en daarna in blokjes. ... bekijk recept »
Voor de taartjes: 120 gram witte chocolade - 200 gram ricotta (Italiaanse hele jonge kaas!) - 1 middelgroot ei - 1 eidooier - 1 theelepel geraspte citroenschil - 1 afgestreken eetlepel suiker - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel zachte boter - 2 eetlepels... bekijk recept »
5 plakjes bladerdeeg 125 g magere spekreepjes (zelf heb ikbij gebrek aan spekreepjesreepjes bacon gebruikt) 1 ui 300 g prei 3 beschuiten (of wat paneermeel) 5 eieren zout versgemalen peper 125 g zachte geitenkaas (ik heb meer gebruikt) 100 g gedroogd... bekijk recept »
Ca. 450 gr. kipfilet100 gr. bacon (dikke plakken in reepjes snijden)2 rode paprika's1 courgette100 dl. kippenbouillon100 dl. witte wijn2 eetl. provencaalse kruiden (oreganosalierozemarijntijm)potje kappertjesdoosje cherry tomaatjes5 tenen knoflook1 t... bekijk recept »
1 flesje Leffe brune dubbel ( 30 cl, bier)1 1/2 deciliter vleesbouillon (of water en een bouillonblokje)1 ui (circa 100 gram)1 teen knoflook1 bosje peterselie ( 25 gram)1 bosje bladselderij ( 25 gram)1 takje verse rozemarijn ( 10 centimeter) of volle... bekijk recept »
2 eetl olijfolie2 konijnenachterbouten (ca 400 gr)zoutpeper2 eetl Dijonmosterd1 eetl zaanse mosterdbekertje creme fraiche (125 ml) 1,5 dl rode wijn1 laurierblaadje= theel provencaalse kruiden8 gedroogde pruimen Konijn uit pan nemen en op bord leggen.... bekijk recept »
1,5 kg runderlappen 4 grote uien 2 teentjes knoflook 4 middelgrote tomaten 2 rode paprika?s 2 preien 250 g gedroogdepitloze pruimen 50 g braadboter 200 g champignons 3 dl rode wijn 3 theel. Provencaalse kruiden (versdroog of uit de diepvries) 2 blaad... bekijk recept »
-1 rijpe mango -4 gele pruimen -80 ml honing -zet de bakplaat circa 6 uur in een hete oven van 70?C, tot het fruitleer zich niet meer al te vast hecht en laat dan afkoelen -oprollen in plasticfolie of in repen snijden en bewaren in een luchtdichte tr... bekijk recept »
500 gr. rundvlees in blokken (hacheevlees) 3 grote uien 75 gr. bakboter 3 eetl. olie 2 eetl. bloem 1 theel. rozemarijn 0,5 theel. gemalen kruidnagel 1 flesje bockbier 1 bouillonblokje 2 laurierblaadjes 1 zakje gedroogde pruimen zout en pep... bekijk recept »