Recepten met alfalfa

117 recepten met alfalfa

Alfalfa

Alfalfa Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. De groente lijkt wel een soort minitaugé, maar dat is het niet. Alfalfa zijn de kiemen van de zaadjes van luzerneklaver, terwijl taugé afkomstig is van mungboontjes (oftewel kadjang idjoe). Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente, waarvan een klein rauw plukje aan 1001 gerechten nét even iets extra’s toevoegt. Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen. Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Het is daarom wenselijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier alert op zijn. + lees meer

Quinoasalade met geitenkaas

275 g quinoa 1 el gemalen geelwortel (kurkuma) 700 ml kraanwater 2 rode grapefruits 1 limoen 1 sinaasappel 5 el extra vierge olijfolie 15 g basilicum (alleen de blaadjes) 1 avocado (eetrijp) 125 g zachte geitenkaas 40 g ... bekijk recept »

Fusion rolletjes

3 bosuitjes 1 pakje surimisticks (200 g) 3 bloemtortilla's 6 eetlepels zoete chili loempiasaus 1 bakje alfalfa (sla, 75 g)1. Bosui schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. Surimisticks in reepjes snijden. Tortill... bekijk recept »

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa

4 trostomaten 2 bosuien 1 bakje alfalfa 250 g lamsboutlapjes a la minute 2 el olijfolie 1 el citroensap 1 el sojasaus 1 bakje waterkers1. Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes. Maak bosuitjes schoon en sni... bekijk recept »

Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo

1 pak filobladerdeeg (diepvries) (225 g) 4 verse vijgen ¼ zakje verse koriander (a 15 g) 1 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g) 1 limoen ½ theelepel sambal badjak zout 200 g lichtbelegen Hollandse geitenkaas ... bekijk recept »

Ontbijtburger met spek en avocado

13 g bieslook (bakje à 25 g) 200 g zuivelspread light (naturel) 8 plakjes ontbijtspek 4 eieren 1 eetrijpe avocado 4 maisbollen 75 g rucolaslamelange 20 alfalfa (bakje à 40 g)1. Snijd de bieslook fijn en meng door de zuive... bekijk recept »

Green & bean healthburger

1 blik kikkererwten (netto 400 g) 2 bosuitjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sesamzaad 1½ eetlepel limoensap ½ theelepel hot peppersauce zout ¼ zakje peen julienne (` 150g) 10 g boter o... bekijk recept »

Omelet met zalm en avocado

4 eieren 6 eiwitten 200 ml melk 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g boter 1 avocado 1 limoen 100 g gerookte zalm 25 g alfalfa1. Klop de eieren met de eiwitten, de melk en zout en peper naar smaak los. Smelt telkens een klontje boter in twee ko... bekijk recept »

Oosterse noedelsalade met garnalen

250 g mihoen 1 limoen 1 kropje ijsbergsla 6 eetlepels ketjap 1 theelepel sesamolie 1 bakje roze garnalen (125 g) 1 doosje alfalfa (40 g)1. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en af laten koelen. Limoen raspen en ui... bekijk recept »

Pindasoep met alfalfa en garnalen

2 el olie 400 g Thaise roerbakmix 2 tl sambal badjak 2 kippenbouillontabletten ½ pot pindakaas (a 350 g) 3 el ketjap manis 2 el citroensap 1 bakje alfalfa (75 g) 125 g cocktailgarnalen ½ zakje verse koriander&nbs... bekijk recept »

Kalkoenplakjes met alfalfa-ricotta

4 sneetjes brood (vierkorn) 10 g verse bieslook 75 g ricotta (Italiaanse kaas) 1 theelepel grove mosterd (Zaans) selderiezout 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje a 140 g) 16 plakjes gerook... bekijk recept »

Pagina 1 van 12