Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Siciliaanse caponata

2 aubergines ½ struik bleekselderij 2 uien 2 el pijnboompitten 6 el olijfolie 400 g tomatenblokjes 4 el groene olijven zonder pit 4 el rodewijnazijn 1 el suiker 2 el rozijnen 2 el kappertjes 15 g basilicum1. Snijd de auberg... bekijk recept »

Stengels met tomatenhummus

1 el sesamzaad 1 pot witte bonen (340 g) 1 teen knoflook 1 tl gemalen komijn 6 zongedroogde tomaten met 2 el tomatenolie (pot) 1 struik bleekselderij 20 g koriander 1 snufje peper 1 staafmixer1. Rooster in een droge koeke... bekijk recept »

Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst

320 g kipsaucijzen 4 el arachideolie 3 stengels bleekselderij 2 tenen knoflook 500 g hutspotgroenten ½ el karwijzaad 800 g linzen 1 liter hete kippenbouillon1. Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak... bekijk recept »

Basisrecept voor gekookte mosselen

2 kg verse mosselen (bak) 1 ui 1 grote wortel 2 stengels bleekselderij 3 takjes peterselie 1 laurierblaadje 250 ml droge witte wijn1. Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen. Snijd de... bekijk recept »

Kippenleverspread op crostini

2 stengels bleekselderij ( blad) 4 eetlepels olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 150 g bospeen (in kleine stukjes) ½ eetlepel gedroogde tijm 1 schaal kippenlevers (ca. 500 g) 2 eetlepels cognac (slijter) 75 ... bekijk recept »

Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen

3 takjes verse tijm 2 tenen knoflook 1 ui 6 stengels bleekselderij 4 el olijfolie 2½ groentebouillontablet (biologisch, Zonnatura) 1200 ml kraanwater 300 g paddenstoelen seizoensmelange 200 g gerookte kipfilet (vleeswar... bekijk recept »

Extra gevulde groentesoep

300 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 1 prei 40 g selderij 1 ui 1½ liter kraanwater 3 laurierblaadjes ¼ knolselderij 3 rundvleesbouillontabletten 200 g half-om-halfgehakt 50 g vermicelli1. Snijd de uiteinden van de w... bekijk recept »

Shoarmapakketjes met andijvie

1 ui 1/2 struik bleekselderij 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie 350 g shoarmavlees 1 rol pizzadeeg (kit met deeg en saus 600 g) 1 ei 2 x 300 g andijvie (zak 500 g)1. Ui pellen en fijnsnijden. Bleekselderij en paprika wassen... bekijk recept »

Farfallesalade met bleekselderij en kip

300 g farfalle (pasta) 1 komkommer 160 g gerookte kipfilet (stuk) 2 friszure appels (bijv. Granny Smith) 5 stengels bleekselderij 125 g verse geitenkaas met honing 125 ml crème fraîche 1 tl rozemarijn1. Kook de pasta volg... bekijk recept »

Klassieke kippenbouillon

3 liter kraanwater 1 hele kip 200 g winterpeen 200 g preien 1 ui ½ struik bleekselderij ¼ tl gemalen kruidnagel ¼ tl nootmuskaat 1 zakje verse peterselie 2 laurierblaadjes1. Leg de kip in een pan met het water. Breng ... bekijk recept »

Pagina 13 van 100