1000 recepten met bloemkool
1 kleine bloemkool het sap van 1 citroen 1 teentje knoflook 4 eetl olijfolie enkele sprietje bieslook 1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar in een stoompan. 2. Overgiet ze met citroensap en knijp het teentje knoflook erover uit. 3. Giet... bekijk recept »
-750 g bloemkool -5 bosuitjes -1 eetlepel arachideolie -2 eetlepels grofgesneden knoflook -2 grote verse rode of groene Thaise pepers (zonder zaadjes en in reepjes gesneden) -2 eetlepels fijngesneden verse koriander -1 eetlepel lichte sojasaus -1 th ... bekijk recept »
250 gram bloem 300 gram bloemkool 300 gram broccoli 3 el gehakte peterselie 200 gram geraspte gruyere 3 dl room 5 eieren (4 voor de vulling 1 el paneermeel 150 gram koude boter 2 el gewone boter nootmuskaat zout en versgemalen peper Zeef de bloem op ... bekijk recept »
1 bladerdeeg taartbodem (of vellen). 500 gr broccolieventueel ook bloemkool. 3/4 potje peperroom en 2 dl room. 1 pakje geraspte kaas. 3 eieren peper en zout als variatie kun je eventueel ook garnaaltjesrivierkreeftjes toevoegen of amandelschilfers. b... bekijk recept »
Het deeg: - 250 g tarwemeel - 250 g tarwebloem - olijfolie (extra vierge) - water - zout naar smaak De vulling: - olijfolie om in te bakken - kleine ui - doosje Quorn fijngehakt of sojagehakt - broccoli en/of bloemkool - zout naar smaak De saus: - ol... bekijk recept »
Een beetje groentenbouillonmuskaatnoot1 bloemkoolschoongemaakt en in roosjes verdeeld500 gr. gekookte aardappelenin plakjes gesneden1 pakje gehakte quorn of seitan1 a 2 sjalotjes4 teentjes lookbloemboter en melk voor een witte saus te maken100 gr. a ... bekijk recept »
1 grote bloemkool750 gr. aardappelblokjes2 kleine uien4 teentjes knoflook 1 stukje gemberwortel a 2 cm.6 eetl. plantaardige oliewat mosterdzaadjes1 kleine scherpe rode chilipeper1 mespunt gemalen komijn1 mespunt gemalen kurkuma1 eetl. kerriepoeders... bekijk recept »
3 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 2 uiengesnipperd 2 teentjes knoflookgesnipperd 3 cm verse gemberwortelgeraspt 375 g Sofine tofu basisin blokjes 1 bloemkoolin kleine roosjes 2 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet) 1 el gemalen komijn 1,5 el ge... bekijk recept »
Bloemkool: 0,50 olijfolie: 6 soeplepels citroensap: 2 soeplepels Parmezaankaas platte peterselie peper en zout zalm: 4 sneetjes Snijd de bloemkool in zeer fijne schijfjes en schik ze op de borden. Leg daarop de verse zalm en bestrooi met peper ... bekijk recept »
BloemkoolZaanse mosterdpreiwitte wijnwild fondUienLente Uiolijfoliewater. Smoor de bloemkool roosjes in olijfolie, voeg na 10 minuten de rest van de groenten toe en smoor deze mee gedurende 10 minuten op een laag vuur met voldoende olijfolie. Voeg de... bekijk recept »