1000 recepten met bloemkool
500 g rundergehakt1 kl mosterd1 el gehakt peterselie1 eipaneermeel2 uien (grote)2 takjes tijm1 el balsamicoazijn1 el bloem400 ml vleesbouillon800 g aardappelen500 g bloemkool1 broccolischeutje melkboternootmuskaatpeperzout1. Maak het gehakt aan met d... bekijk recept »
2 varkenshazen (500 à 600 gram in totaal)1 bloemkool50 g boter1 sjalot (fijngesnipperd)100 g pickles100 ml witte wijn100 ml bruine fond (of kalfsjus)400 ml roomnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes... bekijk recept »
250 gr gehakt 250 gr bloemkool (vers of diepgevrozen bloemkoolroosjes 250 gr aardappelen (ev. voorgesneden aardappelschijfjes) 500 ml melk 2 zakjes witte saus 1/2 of 1 bol Boursin 1 zakje geraspte kaas nootmuskaat peper zout1. - Kook de bloemkool... bekijk recept »
1,5 l groente- of kippenbouillon 2 uien 1 teentje look scheutje olijfolie 25 g gemberwortel 1 limoenblaadje 1 bloemkool 1 koffielepel kurkumapoeder 1 koffielepel gele currypasta (naar smaak) 4 dl kokosmelk (ongezoet) 1 eetlepel Thaise vissaus (... bekijk recept »
1 grote bloemkool 1 dikke bloemige aardappel 2 uien, grof gesnipperd 2 wit van prei 1 bleekselder solo, bakken & braden 2 blokjes kippenbouillon 1 blokje groentenbouillon peper&zout (pezo) gepelde grijze garnalen (facultatief) 1. Kleine roosjes v... bekijk recept »
1 bloemkool 500 g ongepelde grijze garnalen 2 dikke uien 2 stengels bleekselder 1 bouquet garni 1 bussel waterkers 4 l kippenbouillon 2 dooiers 2 dl room klontje boter 1 wit van prei 1. Voor een mooie bloemkoolsoep gebruiken we licht gekleurde g... bekijk recept »
1 ui 2 preien, enkel het wit 2 stengels witte selder 1/2 bloemkool 2 liter kippenbouillon (4 blokjes) room takjes peterselie 2 el bloem 2 el solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Neem van de bloemkool mooie kleine roosjes voor de garnituur.... bekijk recept »
4 reuzengamba’s 1 kleine bloemkool 100 g Solo 2 rode uien 2 el kappertjes 6 takjes verse tijm geplukt 1 teentje knoflook geperst sap van 1 citroen zwarte peper van de molen zeezout nootmuskaat 3 el olijfolie1. Snijd de bloemkool in roosjes. Ko... bekijk recept »
200 gram macaronie 1 kliene bloemkool 180 gram cheddar 50 gram boter 50 gram bloem 200 ml melk 2 eieren mespunt nootmuskaat 250 gram gerookte kipfilet 1. Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de cakevormpjes over de holtes in de muffinvorm2. Ko... bekijk recept »
Bloemkool 800 g champignons 150 g kaas (oud geraspt) 3 el olijfolie 1 el paprikapoeder 1,5 tl tartaartjes 400 g tomaten (gezeefd) 2 dl uien 1,5 stuks Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in weinig water en zout in ca. 10 minuten beetga... bekijk recept »