1000 recepten met bloemkool
voor 2 personen: 600 gram aardappelen 1 kleine bloemkool stukje prei 250 gram rundergehakt peper, zout 1 zakje Stroganoff sauspoeder ± 1½ dl halfvolle melk nootmuskaatSchil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Maak de bloem... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 1/4 kilo aardappelen 1 bloemkool 1 ui 250 gr. champignons 30 gr. boter,& invetten 400 gr. rundergehakt 1 zakje stroganoffsaus 2 dl. creme fraiche nootmuskaat,peper,zout 50 gr. geraspte belegen kaasSchil, was, en snijd de aardap... bekijk recept »
1 bloemkool 1,5 l water 2 laurierblaadjes 1 ui wit van 1 prei 1 aardappel 25 g boter 2 el graanmosterd 2 dl room Voor de toast: 4 sneden stokbrood 1 el Dijon-mosterd 50 g geraspte gruyere 1 tl mosterdzaad Verwijder de steel en bladeren van de bloemko... bekijk recept »
1 1/4 kilo aardappelen 1 bloemkool 1 ui 250 gr. champignons 30 gr. boter,& invetten 400 gr. rundergehakt 1 zakje stroganoffsaus 2 dl. creme fraiche nootmuskaat,peper,zout 50 gr. geraspte belegen kaas Schil, was, en snijd de aardappelen in gelijke del... bekijk recept »
1 groentebouillon, zelfgemaakte 500 ml gelatine, geweekte 1 stuk bloemkool 6 stuks broccoli, in roosjes 1 peper 1 zout ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0; 4.02 Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 30 minutenBereidingswijze... bekijk recept »
4 lente/bosuitjes 1 stengel bleekselderij 25 g boter 1 bloemkool (ca. 600 g) 4 dl groentebouillon (van tablet) 3 dl melk 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries); of 1 theel. gedroogd peper en zout nootmuskaat 1 dl kookroom 4 sneetjes stokbrood 2 e... bekijk recept »
1 kleine bloemkool, of een halve grote1 middelgrote witte ui2 teentjes knoflook2 blokjes groentebouilloncayennepeper, 1 theelepel0,5 liter appelsap0,3 liter water2 eetlepels zoete chilisaus, mild150 gram roomkaas met kruidenzwarte peper uit de molen1... bekijk recept »
1 bloemkool6 plakjes bladerdeeg1 el boter125 g cheddar (geraspt)2 eieren ( 1 eidooier)150 ml room1 tl verse tijm ( enkele plukjes extra)peperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.... bekijk recept »
60 g roomboter8 aardappelen (Bintje, geschild)1 bloemkool (in roosjes)6 sneetjes gezouten spek40 g tarwebloem0.5 l halfvolle melk1 dl room150 g kaas (gemalen)peperzoutnootmuskaat1. Schil de aardappelen, was het lof van de bloemkool. 2. Verdeel de blo... bekijk recept »
600 g pladijsfilets500 g bloemkool (roosjes)500 g aardappelen (zachtkokende)200 ml melk100 g boternootmuskaat5 eieren50 g panko2 el bloem2 el olijfolie1 bosje waterkerspeperzout1. Schil de aardappelen. Maak de bloemkool schoon en verdeel in hapklare ... bekijk recept »