212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer1 bos bospeen 25 g verse bieslook (bakje 25 g) 75 g gezouten cashewnoten 50 g bloem 3 eieren 6 el olijfolie1. Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de ko... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 1 bos bospeen 4 dikke plakken schouderham (a ca. 130 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 3 eetlepels Dijon mosterd (pot 215 g) 1 eetlepel vloeibare honing 200 ml halfvolle melk 1 pak tuinerwte... bekijk recept »
1 bos bospeen 4 rundertartaartjes zout en peper 700 gram krielaardappeltjes 25 ml vloeibare margarine 2 el vloeibare honing 2 el tuinkersBospeen schoonmaken: worteltjes van de bos snijden (maar klein groen steeltje eraan laten) en schrappen of met d... bekijk recept »
1 kg aardappels (pommes culinair (zak 1 1/2 kg), gehalveerd) 500 g bospeen (schoongemaakt en in stukken) 2 x 2 stuks kip (schnitzels gegaard (a 2 stuks, 205 g)) 3 eetlepels olijfolie 1 bakje kastanjechampignons ((250 g), g... bekijk recept »
1 bos radijs ½ komkommer ½ bos bospeen 2 eetlepels molenzout (pak a 500 g) 4 sneetjes witbrood 100 g rosbief (plakjes, vleeswaren)1. Radijsjes schoonmaken, klein stukje groen aan bovenkant laten zitten. Komkommer schoonm... bekijk recept »
50 g boter 10 filodeegbladen 0.5 krop ijsbergsla 0.5 bos witpuntradijs 0.5 bos bospeen 0.25 komkommer 1 mespuntje cayennepeper enkele takjes verse kruiden (bijvoorbeeld munt of peterselie) 200 g kikkererwten uit blik 1 teentje knoflook 35 g sesamz... bekijk recept »
3 el olijfolie 600 g hamlappen 1 snufje zout 1 snufje peper 300 g ui 150 g bleekselderij 150 g bospeen 1 laurierblad 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blikje tomatenpuree 4 tenen knoflook 100 ml droge witte wijn 500 ml kippenbouillon 20... bekijk recept »
4 grote kruimige (pof)aardappels 1 bos bospeen 1 zakje verse bieslook (20 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 4 zalmsteaks 2 eetlepels zonnebloemolie zoutvlokken (flakes, pak a 200 g)1. Aardappels schoonboenen en met vork inpr... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kruimig, geschild) 1 bos bospeen (geschild) 200 g tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 60 g boter 2 x 2 stuks kogelbiefstukken ((diepvries), ontdooid) 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes... bekijk recept »
1 kg aardappelen (iets kruimig) 1 bos bospeen (geschild) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el karwijzaad (potje 35 g)1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar. ... bekijk recept »