Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Wortelkoekjes

1 bos bospeen 25 g verse bieslook (bakje 25 g) 75 g gezouten cashewnoten 50 g bloem 3 eieren 6 el olijfolie1. Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de ko... bekijk recept »

Voorjaarsstamppot met ham en mosterd

1 kg kruimige aardappels 1 bos bospeen 4 dikke plakken schouderham (a ca. 130 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 3 eetlepels Dijon mosterd (pot 215 g) 1 eetlepel vloeibare honing 200 ml halfvolle melk 1 pak tuinerwte... bekijk recept »

Tartaartje met honingpeentjes

1 bos bospeen 4 rundertartaartjes zout en peper 700 gram krielaardappeltjes 25 ml vloeibare margarine 2 el vloeibare honing 2 el tuinkersBospeen schoonmaken: worteltjes van de bos snijden (maar klein groen steeltje eraan laten) en schrappen of met d... bekijk recept »

Kipschnitzels met Italiaanse groenteschotel

1 kg aardappels (pommes culinair (zak 1 1/2 kg), gehalveerd) 500 g bospeen (schoongemaakt en in stukken) 2 x 2 stuks kip (schnitzels gegaard (a 2 stuks, 205 g)) 3 eetlepels olijfolie 1 bakje kastanjechampignons ((250 g), g... bekijk recept »

Rosbief en rauwkost met zoutdip

1 bos radijs ½ komkommer ½ bos bospeen 2 eetlepels molenzout (pak a 500 g) 4 sneetjes witbrood 100 g rosbief (plakjes, vleeswaren)1. Radijsjes schoonmaken, klein stukje groen aan bovenkant laten zitten. Komkommer schoonm... bekijk recept »

Filodeegbakjes met bietenhummus

50 g boter 10 filodeegbladen 0.5 krop ijsbergsla 0.5 bos witpuntradijs 0.5 bos bospeen 0.25 komkommer 1 mespuntje cayennepeper enkele takjes verse kruiden (bijvoorbeeld munt of peterselie) 200 g kikkererwten uit blik 1 teentje knoflook 35 g sesamz... bekijk recept »

Stufato di carne

3 el olijfolie 600 g hamlappen 1 snufje zout 1 snufje peper 300 g ui 150 g bleekselderij 150 g bospeen 1 laurierblad 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blikje tomatenpuree 4 tenen knoflook 100 ml droge witte wijn 500 ml kippenbouillon 20... bekijk recept »

Zalmsteaks met zoutvlokken

4 grote kruimige (pof)aardappels 1 bos bospeen 1 zakje verse bieslook (20 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 4 zalmsteaks 2 eetlepels zonnebloemolie zoutvlokken (flakes, pak a 200 g)1. Aardappels schoonboenen en met vork inpr... bekijk recept »

Biefstuk op z'n Hollands

1 kg aardappelen (kruimig, geschild) 1 bos bospeen (geschild) 200 g tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 60 g boter 2 x 2 stuks kogelbiefstukken ((diepvries), ontdooid) 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes... bekijk recept »

Puree met peen en karwijzaad

1 kg aardappelen (iets kruimig) 1 bos bospeen (geschild) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el karwijzaad (potje 35 g)1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar. ... bekijk recept »

Pagina 2 van 22