Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Toast Met Paddestoelen En Mozzarella

4 plakken brood100 gram cantharellen100 gram oesterzwammen2 bollen mozzarella1 ui2 tomaten (tasty tom)olijfoliezwarte peperkorrelsToscaans zeezout Ui fruiten in olijfolie en paddestoelen toevoegen. Even goed aanbakken en dan tomaten toevoegen en even... bekijk recept »

Paddestoelensalade Met Basilicummayonaise

15g gedroogd eekhoorntjesbrood,1/8l lauwwarm water250 g champignons of cantharellen200g kipfilet2 el olijfolie1 bosje lente-uitjes. voor de saus 1 eierdooier1 tl mosterd1 el citroensap of azijn1 tl suiker1/8l slaolie2 el creme fraiche3 el gehakte bas... bekijk recept »

Wilde Paddestoelen Met Zure Room

500 g boleten of cantharellen (of shii-take)1 fijngesneden grote ui4 el ganzenvet of plantaardige oliezoutpeper250 ml fruitige witte wijn300 ml (of meer) zure room Was de paddestoelen of veeg ze goed schoon en snijd ze doormidden of in plakjes.Bak de... bekijk recept »

Paddestoelen Met Negen Kruiden

60 gram gedroogde paddestoelen (bijvoorbeeld bruine ringboletenboleteneekhoorntjesbroodcantharellen)160 gram paneermeel3 flinke uien40 gram reuzelzoutnegen kruiden: knoflookmarjoleinpeperkarwijgembernootmuskaatbasilicumkruidnagelsalieschil van 1 citr... bekijk recept »

Crostini Met Fontal En Wilde Paddestoelen

200 g cantharellen of shii-take in plakjes 3 el olijfolie 12 sneden stevig wit stokbrood 1 teen knoflookdoormidden gesneden 12 plakken fontal of Comte (kaas) Verwarm de grill op de hoogste stand. bak de plakjes paddestoel in 1 el olijfolie in 3-4... bekijk recept »

Crostini Met Fontal En Paddestoelen

200 gram cantharellen of shii-takein plakjes3 el olijfolie12 sneetjes stevig wit stokbrood1 teen knoflook doormidden gesneden12 plakjes Fontal of Comte Bak de plakjes paddestoelen in 1 el olijfolie in 3-4 minuten lichtbruin. Sprenkel de rest van de o... bekijk recept »

Paddenstoelenroomsaus

250 g oesterzwammen 250 g kastanjechampignons 100 g chitaki-paddestoelen 100 g grotchampignons (of cepes of cantharellen) 2 teentjes knoflook 100 g boter 1/8 l slagroom zout peper 1 tl verse tijmblaadjes 3 el versgeknipte peterselie Parmazaanse kaas... bekijk recept »

Cannelloni Met Paddestoelen

4 cannelloni (liefst een soort die je niet voor hoeft te koken)z p2 el boter1 kleine sjalot100 gram cantharellen150 gram kalfsgehakt3 blaadjes salie8 el creme fraiche50 gram geraspte parmezaanse kaas. Oven voorverwarmen op 180C. Creme fraiche mengen ... bekijk recept »

Snelle Canthareltoost

150 gram cantharellen room 30 gram boter wit brood. Snijd de paddestoelen klein, stoof ze 10 minuten in boter en bind met de room. Schep ze op warm geroosterd brood besmeerd met boter en garneer naar eigen smaak. bekijk recept »

Paddestoelen Met Bacon

100 gr champignonscantharellen of eekhoorntjesbrood 125 gr bacon 4 sjalotten of uitjes bosje peterselie zout en peper Maak de paddestoelen schoon en snijd ze klein. Bak in een pan de in blokjes gesneden bacon goudgeel, doe de fijngehakte sjalot erbij... bekijk recept »

Pagina 22 van 36