Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Gevuld parelhoen met witloof en kroketten

2 parelhoenen (liefst met druivenblad en spek)1 kg witloof250 g gemengde champignon20 aardappelkroketten400 ml kippenfond2 dl roomboter1 snuifje suiker200 g kalfsvlees100 g cantharellen1 sjalot (gesnipperd)2 eieren4 el melk2 beschuiten50 g pistacheno... bekijk recept »

Fazant met pompoen en cantharellencrème

1 fazant1 sinaasappel (sap)500 g cantharellen1 butternutpompoen2 el pompoenpitten20 cl melk50 cl bouillon (fazant)25 cl kippenbouillon2 el druivenpitolie3 g agaragar8 takjes daikon1 kl zout1. Verwarm de oven voor op 72° C. Haal de poten van de fazant... bekijk recept »

Penne met gebakken boschampignons en truffelolie

Solo Vloeibaar 200 g champignons de Paris 300 g Cantharellen (eierzwammen) 1 teentje look 1 sjalot 350 g penne peper en zout truffelolie 1 takje verse tijm 1 bussel peterselie geraspte parmezaan1. Snij de champignons in stukken en bak ze aan i... bekijk recept »

Paddestoelenquiche

250 g deeg voor hartige taart(supermarkt,kant en klare plakjes),2 tl verse rozemarijnnaaldjes fijngehakt,75 g magere spekreepjes/blokjes,30 g boter,2 sjalotten,fijngesneden,2 teentjes knoflook,fijngesneden,400 g gemengde paddestoelen(shiitakeschampig... bekijk recept »

Paddenstoelenragout

1 ui ? rode paprika 100 g champignons 100 g oesterzwammen 100 g cantharellen 50 g boter 1 theelepel Provencaalse kruiden 25 g bloem 2? dl melk 100 g verse roomkaas ? kruidenbouillontablet peper zout sojasaus 1 eetlepel fijngehakte peterselie In een b... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Hanekammen En Truffel

1 truffel1 vastkokende aardappel100 gr hanekammen (cantharellen)1 liter kippenbouillon8 dl room4 el mosterdolijfolie1 klont koude boter4 takjes verse kervelpeper en zout De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten... bekijk recept »

Paddestoelenragout

1 ui 1/2 rode paprika 100 gr kleine champignons 100 gr oesterzwammen 100 gr cantharellen 50 gr boter 1 theel. provencaalse kruiden 25 gr bloem 2 1/2 dl melk 100 gr verse roomkaas 1/2 kruidenbouillontablet peper,zout sojasaus 1 eetl. fijngehakte peter... bekijk recept »

Paddestoelenragout

1 ui 1/2 rode paprika 100 gr kleine champignons 100 gr oesterzwammen 100 gr cantharellen 50 gr boter 1 theel. provencaalse kruiden 25 gr bloem 2 1/2 dl melk 100 gr verse roomkaas 1/2 kruidenbouillontablet peper,zout sojasaus 1 eetl. fijngehakte peter... bekijk recept »

Paddestoelenragout

1 ui 1/2 rode paprika 100 gr kleine champignons 100 gr oesterzwammen 100 gr cantharellen 50 gr boter 1 theel. provencaalse kruiden 25 gr bloem 2 1/2 dl melk 100 gr verse roomkaas 1/2 kruidenbouillontablet peper,zout sojasaus 1 eetl. fijngehakte peter... bekijk recept »

Paddestoelenragout

1 ui 1/2 rode paprika 100 gr kleine champignons 100 gr oesterzwammen 100 gr cantharellen 50 gr boter 1 theel. provencaalse kruiden 25 gr bloem 2 1/2 dl melk 100 gr verse roomkaas 1/2 kruidenbouillontablet peper,zout sojasaus 1 eetl. fijngehakte peter... bekijk recept »

Pagina 23 van 36