358 recepten met cantharellen
4 kalfslappen1 kg aardappelen200 g walnoten80 g kastanjes (gepeld)30 g paneermeel2 el bloem1 ei (losgeklopt)1 kg paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen)2 teentjes knoflook1 el bladpeterselie2 takjes tijmbotermelknootmuskaatpeperzout1. Schil de aa... bekijk recept »
8 plakjes pancetta400 g gemengde champignon (witte, shiitake, cantharellen)100 g taleggiokaas (in plakjes)1 handvol rucola35 g verse gist500 g bloem ( wat extra)50 ml lauw water300 ml spuitwater3 el olijfolie1 el olie (pikante)2 el rozemarijn (fijnge... bekijk recept »
1 stuk ossenhaas (ca. 600 g)2 appels250 g zilveruien (diepvries, geblancheerd)200 g eekhoorntjesbrood100 g cantharellen1 rode paprikazonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout en leg het in een ovenscha... bekijk recept »
600 g kalfsfilet1 l groentebouillon6 takjes tijm0.5 bosje peterselie0.5 bosje basilicum6 takjes dragon4 takjes rozemarijn1 bol knoflook4 kruidnagels10 zwarte peperbollen10 jeneverbessen20 korianderzaden400 g snijbonen300 g cantharellen4 sjalotten50 g... bekijk recept »
4 snoekbaarsfilets (200 g elk, met vel)200 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood2 el olie2 el sojasaus4 blaadjes savooikool (mooie)100 g rondkorrelige rijst (dessertrijst)2 kl truffeltapenade (bokaaltje)1 el peterselie (gehakt)30 g boterpeperzout1. K... bekijk recept »
800 ml groentebouillon500 g cantharellen (400 g voor soep, 100 g voor crostini))2 aardappelen (gekookt)200 ml roomolijfoliepeperzout4 sneetjes wit brood0.5 sjalot (gesnipperd)1 el boter1 el tuinkers1. Kook de aardappelen. 2. Borstel depaddenstoelen s... bekijk recept »
0 witte kool (ca. 1 kg)2 el olijfolie1 kl poedersuiker100 ml vleesbouillon1.5 el witte wijnazijn100 g ham (in sneetjes)150 g cantharellen2 lente-uien2 el boter100 g feta50 g zwarte olijven (ontpit)citroensapzoutuit de molen peper1. Maak de wittekool ... bekijk recept »
500 g cantharellen (ook bekend als girolles)8 eierenboter2 el room1 bosje bieslookpeperzout1. Borstel de paddenstoelen schoon. Snipper de bieslook. Klop de eieren los met de room, peper en zout. 2. Blancheer de paddenstoelen enkele min... bekijk recept »
1 kleine scharrelkip. 1 grof gesneden grote ui200gr. grof gesneden wortel. 300 gr. bleekselderij in grove stukken. 40 gr. gedroogde paddestoelen (cantharellen of eekhoorntjes brood). 1 flinke tak tijmzoutpeper. 1 gele courgette in plakken1 venkelknol... bekijk recept »
Bolognese vleessaus: 500 gr. rundergehakt1-2 stengels bleekselderijca. 6 chalotjes2-4 wortels50 gr. ontbijtspek1 dl. droge witte wijn2,5 dl. hete bouillon (tablet)zout500 gr. tomaten,250 gr. cantharellen250 gr. champignons,2 eetlepels fijngehakte pet... bekijk recept »