Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Risotto Met Paddenstoelen, Knoflook, Tijm En Peterselie

Basisrecept voor risottomet kippen- of groentebouillon > 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) > 3 eetlepels olijfolie > 1 handjevol tijmalleen de blaadjesgehakt > 1 teen knoflookfijn gehakt > zout en zwarte peper uit de molen > 1 handvol... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Courgette

250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen) 2 eetl citroensap 1 courgette 1 grote ui 75 gr boter 200 gr risottorijst 0,75 l kippenbouillon (blokjes) 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt) 3 eetl koffieroom peperzout Maak de... bekijk recept »

Risotto Met Verse Paddestoelen

2-3 el olijfolie 125 g verse cantharellen of champignonsin stukjes zoutpeper 50 g boter of margarine 2 sjalotjesfijngesneden 250-300 g arboriorijst (risottorijst) 1 1/2 dl droge witte wijn 1-1 1/2 liter kokende groente- of kippenbouillon 50-100 g... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen

40 gr gedroogde paddestoelen.(boleten,cantharellen of morilles).1 el olijfolie.75 gr boter of margarine.1 sjalotjefijngesneden.1 tl fijngesneden rozemarijn.200 gr risotto.ong. 1 liter hete kippenbouillon.zout en peper.2 el fijngesneden peterselie.50 ... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 1/2 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4,5 dl groentebouillon (... bekijk recept »

Haasje in bladerdeeg

Voor 4 personen: 600-800 g ossenhaas of varkenhaas 4 sjalotjes, fijngesnipperd 400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg verse peper tuinkruiden room... bekijk recept »

Paddenstoelenragout met verse porcini

250 gram eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen of een ander paddenstoelensoort dat ook rauw kan worden gegeten 5 sjalotten Platte peterselie Takje tijm Takje rozemarijn Pakje (Soya-) room 2 eetlepels noten- of olijfolie 2 theelepels poeder v... bekijk recept »

Wildbouillon met paddestoelen

1 l bouillon ? gesneden prei 1 wortel (fijn) 1 selderij (fijn) 1 eiwit 300 g wildafsnijdsel 200 g wildbeenderen 5 g jeneverbessen ? dl room 4 takjes kervel 4 cantharellen 8 oesterzwammen 2 c?pes (champignons) 8 morieltjes 3 g tijmBereiding: Doe de b... bekijk recept »

Schuimig preisoepje met boschampignons

3 preiwitten1 ui1 aardappel800 ml kippenbouillon300 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood1 teentje knoflook4 lente-uien1 rode uibakboter200 ml room8 blaadjes saliepeperzout1. Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en ... bekijk recept »

Rog met champignonvulling

4 stukken rog (filet)500 g aardappelen300 g cantharellen300 g eekhoorntjesbrood1 sjalot2 teentjes knoflook2 el gehakt peterselie4 takjes citroentijm2 kl citroensap200 ml roommelkscheutje truffelolieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »

Pagina 31 van 36