358 recepten met cantharellen
Basisrecept voor risottomet kippen- of groentebouillon > 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) > 3 eetlepels olijfolie > 1 handjevol tijmalleen de blaadjesgehakt > 1 teen knoflookfijn gehakt > zout en zwarte peper uit de molen > 1 handvol... bekijk recept »
250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen) 2 eetl citroensap 1 courgette 1 grote ui 75 gr boter 200 gr risottorijst 0,75 l kippenbouillon (blokjes) 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt) 3 eetl koffieroom peperzout Maak de... bekijk recept »
2-3 el olijfolie 125 g verse cantharellen of champignonsin stukjes zoutpeper 50 g boter of margarine 2 sjalotjesfijngesneden 250-300 g arboriorijst (risottorijst) 1 1/2 dl droge witte wijn 1-1 1/2 liter kokende groente- of kippenbouillon 50-100 g... bekijk recept »
40 gr gedroogde paddestoelen.(boleten,cantharellen of morilles).1 el olijfolie.75 gr boter of margarine.1 sjalotjefijngesneden.1 tl fijngesneden rozemarijn.200 gr risotto.ong. 1 liter hete kippenbouillon.zout en peper.2 el fijngesneden peterselie.50 ... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 1/2 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4,5 dl groentebouillon (... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600-800 g ossenhaas of varkenhaas 4 sjalotjes, fijngesnipperd 400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg verse peper tuinkruiden room... bekijk recept »
250 gram eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen of een ander paddenstoelensoort dat ook rauw kan worden gegeten 5 sjalotten Platte peterselie Takje tijm Takje rozemarijn Pakje (Soya-) room 2 eetlepels noten- of olijfolie 2 theelepels poeder v... bekijk recept »
1 l bouillon ? gesneden prei 1 wortel (fijn) 1 selderij (fijn) 1 eiwit 300 g wildafsnijdsel 200 g wildbeenderen 5 g jeneverbessen ? dl room 4 takjes kervel 4 cantharellen 8 oesterzwammen 2 c?pes (champignons) 8 morieltjes 3 g tijmBereiding: Doe de b... bekijk recept »
3 preiwitten1 ui1 aardappel800 ml kippenbouillon300 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood1 teentje knoflook4 lente-uien1 rode uibakboter200 ml room8 blaadjes saliepeperzout1. Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en ... bekijk recept »
4 stukken rog (filet)500 g aardappelen300 g cantharellen300 g eekhoorntjesbrood1 sjalot2 teentjes knoflook2 el gehakt peterselie4 takjes citroentijm2 kl citroensap200 ml roommelkscheutje truffelolieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »