Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Paddenstoelenragout

25 gr gedroogde shii-take 25 gr gedroogde cepes (eekhoorntjesbrood) 1 vleesbouillontablet 2 uien 500 gr kastanjechampignons 150 gr oesterzwammen 200 gr cantharellen 200 gr katenspek 75 gr boter 2 teentjes knoflook 25 gr bloem 1/2 L slagroom 50 gr Par... bekijk recept »

Wilde Paddestoelen Op Crostini's

Paddestoelvaria (250 gram) Broodcasino- (9 snee) Knoflook (1 teen) Boter (50 gram) Olieolijf-milde (2 el.) Peterselie (4 takje) Neem bij de verse paddestoelen als het mogelijk is ook boleten, cantharellen en/of morieljes. Benodigde materialen: e... bekijk recept »

Pasta met paddestoelen

250 gm pasta, vlinders of iets anders 250 gm paddestoelen 2 uien 1 zout 1 een klein beetje gerookt spek in k; leine kruim Bereidingswijze: snij de uien en bak ze in wat olie op een klein vuur in een grote pan. eventueel samen met spekkruim. als de ui... bekijk recept »

Chinese paddestoelensoep met spinazie

8 stuks grote eekhoorntjesbrood of 250 gm cantharellen of champignons 1 zonnebloemolie 250 gm verse spinazie (of diepvries) 1 liter koud water 1 scheutje droge sherry 1 chinese soja 1 peper Maak de paddestoelen schoon en snijd ze klein. was verse spi... bekijk recept »

Paddestoelenragoût

1 ui ½ rode paprika 100 g champignons 100 g oesterzwammen 100 g cantharellen 50 g boter 1 theelepel Provençaalse kruiden 25 g bloem 2½ dl melk 100 g verse roomkaas ½ kruidenbouillontablet peper zout sojasaus 1 eetlepel fijngehakte peterselieVoorberei... bekijk recept »

Sun la soep - Vet maaltijd fase 1

1,5 liter kippebouillon 50 gram fijngesneden varkensvlees 50 gram garnalen 25 gram bamboescheuten in plakjes 50 gram fijngesneden inkvis uit blik 2 cantharellen in stukjes 2-3 bosuien gehakt, zout 6 druppels natrena vloeibaar mespuntje ve-tsin 2 thee... bekijk recept »

Rosbief Liselotte

1 kg contrefilet, met bot 20 g kleine uitjes 20 g gesmoorde cantharellen 20 g worteltjes 20 g knolselderij 20 g pompoen 20 bloemkoolroosjes Azijn Olie Peper Zout Voor het garnituur 3 artisjokkenbodems 25 g drooggekookte rijst 5 g gewelde krenten 10 g... bekijk recept »

Fazant met pompoencrème en zilveruitjes

2 fazanten1 appel1 Hokkaido pompoen (of butternut)10 blaadjes savooikool16 zilveruien1 bosje lente-uien400 g cantharellen50 g walnoten (grof gehakt)handvol druivenbladenbotersojasausolijfolie1 kruidenboeket (peterselie, tijm, laurierblaadjes)peperzou... bekijk recept »

Kastanjesoep met bospaddenstoelen

1 preiwit2 lente-uien2 uien150 g boschampignons (cantharellen, hoorn des overvloeds, hannenkammen, oesterzwammen)500 g kastanjes2 l kippenbouillon2 el olijfoliefijn zeezoutfleur de selzwarte peper1. Kook de kastanjes, snipper de ui en het preiwi... bekijk recept »

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

600 gram gemengde paddenstoelen (champignons, shiitakes, portobello’s, cantharellen), schoongeveegd4 eetlepels olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst1 liter groentebouillon1 eetlepel grof gehakte peterselie250 milliliter c... bekijk recept »

Pagina 29 van 36