1000 recepten met doperwten
700 g groene asperges 200 g verse doperwten 2 tenen knoflook 1 ui 3 el olijfolie 500 g mezzelune ricotta spinazie (pasta) 100 g Pecorino Romano 1 citroen (schoongeboend) 40 g boter1. Verwijder de houtachtige onderkant van de... bekijk recept »
300 g snelkookrijst 500 g hamlappen 2 uien 2 rode paprika's 1 eetlepel paprikapoeder pikant 3 eetlepels boter of margarine 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zak doperwten (diepvries, 450 g)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzi... bekijk recept »
150 g basmatirijst 2 el arachideolie 250 g reuzegarnalen (ontdooid, schoongemaak) 200 g worteltjes en doperwten 1 limoen (schoongeboend) 300 g thai green curry cooking sauce 200 g peultjes 15 g koriander1. Kook de rijst volgen... bekijk recept »
1 kg verse doperwten ((400 g), gedopt) 25 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 2 tl gedroogde dragon 1½ el grove mosterd 3 el geslagen room (23 % vet)1. Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.... bekijk recept »
300 g basmatirijst 1 ui 1 gele paprika 1 schaaltje kippenlevertjes (ca. 400 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Tikka Masalasaus (400 ml) 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries, 450 g)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing... bekijk recept »
2 sjalotten 80 g pancetta (pakje à 80 g) 40 g Parmezaanse kaas 3 el olijfolie 300 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 1 liter kippenbouillon 225 g extra fijne tuinerwten (diepvries, pak à 450 g) 20 g boter1. Snijd de sjal... bekijk recept »
250 g mozzarella (bol) 75 g hamblokjes 4 el doperwten (blik of diepvries) 1 mespunt witte peper 1 mespunt nootmuskaat 15 g verse basilicum (zakje) 2 uien 1 rode peper 75 g geraspte jonge kaas 2 blikken sardines in oli... bekijk recept »
300 g volkoren penne 1 ui 2 teentjes knoflook 1 bosje bospenen olijfolie om in te bakken 2 rode paprika's 400 g diepvriesdoperwten 100 ml kookroom 150 g gekookte ham Kook de penne volgens de bereidingsw... bekijk recept »
ca. 2,3 kg hamschijven 2 preien, schoongemaakt 1 stengel bleekselderij, schoongemaakt 3 wortels olijfolie 2 laurierblaadjes 100 g parelgort 1 l kippenbouillon 400 g doperwten, uit de diepvries blaadjes van 1 klein bosje peterselie, fijngeha... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig) zout 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g) 1 zakje verse munt (à 15 g) 3 pakjes gepaneerde geitenkaas (à 25 g per pakje) 1 dl melk 35 g boter of margarine (versgemalen) peper1. Aardappels... bekijk recept »